Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A jövő héten hosszabbíthatja meg a koronavírus-törvény hatályát az országgyűlés

Az előttünk álló héten ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés. A képviselők szerdától péntekig 30 órás időkeretben tárgyalják a 2022-es költségvetési javaslatot.

Hétfőn 13 órakor a közelmúltban elhunyt Kovács Gábor korábbi KDNP-s képviselőre emlékeznek a képviselők. Az ülés napirend előtti felszólalásokkal folytatódik. Ezt követően az interpellációkra és az azonnali kérdésekre egy-egy óra, míg a kérdésekre további 30 perc áll rendelkezésre.

Kedden a napirend előtti felszólások után szavaznak. A képviselők ekkor egyebek mellett dönthetnek a koronavírus-törvény hatályának meghosszabbításáról is. Az ülésnap további részében négy általános vitát folytatnak le. Terítékre kerül például az egyszülős családok életkörülményeinek javításáról szóló kormányzati előterjesztés, valamint a kabinet adómódosítási tervezete is.

A 2022-es költségvetés tárgyalása szerda reggel a pénzügyminiszter nyitóbeszédével kezdődik, majd az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Költségvetési Tanács (KT) elnökének felszólalása következik. Ezután jönnek a frakciók vezérszónokai és a képviselők. Csütörtökön további 13 órás, pénteken hatórás időkeret áll rendelkezésre a jövő évi költségvetés általános vitájában.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra