A jövőben sem lesz B+ jogosítvány

Tervben volt az EU-ban, de ott is vetették el.

Sikerült megakadályozni az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságában azt "az eredeti formájában teljesen megalapozatlan javaslattervezetet, amely kétfelé osztotta volna a jelenlegi B kategóriás jogosítvány intézményét" – olvasható Ujhelyi István közleményében, amit a klubradio.hu vett észre.

Sokak felháborodását és értetlenségét váltotta ki az a szakbizottság elé került javaslat, amely kétfelé osztotta volna a jelenlegi B kategóriás jogosítvány intézményét a biztonság növelése érdekében.

Az eredeti javaslat szerint a jövőben B és B+ típusú jogosítványok lehettek volna, előbbivel csak 110 kilométeres óránkénti sebességgel lehetett volna maximum közlekedni, ha 130 kilométer per órával akart volna bárki autózni, ahhoz már B+ kategóriára lett volna szüksége.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek