Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A koronavírus szűrésre nem lehet jelentkezni, meghívót kapnak a kiválasztott személyek

Sok olvasó keresett meg minket azzal, hogy hol és hogyan jelentkezhet szűrésre, most pontosítunk.

Tegnapi cikkünkben Tömeges vizsgálat kezdődik májusban Magyarországon – Vas megyében a PTE végzi majd 2020. April 29. 10:17 arról számoltunk be, hogy a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző átfogó szűrővizsgálatba kezd május 1-jén. Vas megyében a Pécsi Tudományegyetem végzi majd a vizsgálatokat.

Cikkünk megjelenése óta számos olvasó keresett meg minket azzal a kérdéssel, hogy hol lesznek ezek a vizsgálatok, és hogyan lehet rájuk jelentkezni.

A lényeg, hogy

a szűrővizsgálatokra nem lehet jelentkezni.

Az egyetemek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) bevonásával készítettek egy reprezentatív listát arról a 17 778 főről, akik meghívást kapnak majd ügyfélkapun és telefonon keresztül.

A meghívóban fel lesz tüntetve a vizsgálat pontos helye, mely lehet kórház, szakrendelő, háziorvosi rendelő, egyes településeken szűrőbusz. Maga a vizsgálat vérvételből, valamint száj- és orrgaratból pálcikával vett mintavételből áll.

A kutatás 14 napig zajlik majd, ezután az egyetemek az egész országra vonatkozó adatokkal szolgálnak majd a vírus terjedéséről, eloszlásáról, valamint várhatóan pontosabb képet kapnak a szövődményekről és kockázatokról is.

Dr. Sebestyén Andor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának elnöke arra kéri a meghívottakat, hogy jelenjenek meg a szűrésen.

Az ő felelősségük most nagyobb lesz, mert statisztikai szempontok alapján lettek kiválasztva.

A vizsgálaton nem csak önmagukat képviselik, hanem nemüket, korcsoportjukat és lakóhelyüket is. Az egészségügy pontos tájékozottsága most tőlük is függ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra