Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A közfoglalkoztatotti bér a minimálbér fele lesz

A két bér egymáshoz viszonyított aránya tíz éve folyamatosan romlik.

A minimálbér emelését követi a közfoglalkoztatottak bére, előbbinek ötven százalékát teszi ki jövőre – számolt be róla az Mfor .

A két bér egymáshoz viszonyított aránya tíz éve folyamatosan romlik. Akkor még a minimálbér 73,1 százalékát tette ki a közfoglalkoztatotti bér, 2017-től viszont már kevesebb, mint hetven, 2018-tól pedig kevesebb, mint hatvan százalékát.

Ha jövőre bruttó 200 ezer lesz a minimálbér, akkor a közfoglalkoztatotti bruttó százezer lehet. Most a közfoglalkoztatottak nyolc óra munkáért bruttó 85 ezret kapnak, a minimálbér pedig bruttó 167 400 forint. Így jelenleg a minimálbér 50,78 százalékára rúg az.

A kormány nem tervezi egyelőre a 2008 óta változatlan összegű, 28 500 forintos nyugdíjminimum emelését. A minimálnyugdíjtól függ például a gyes összege is – idézi a magyarhang.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra