Eddig: 413 520 / 3 000 000 Ft, 29 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

A közmédia 70 milliót fizet, hogy megtudja, mennyire szeretik

Arra is kíváncsi, mennyire népszerűek a műsorvezetői.

A media1.hu szerint 70 millió forintos megbízásról szóló szerződést kötött a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Társadalomkutató Kft.-vel, amely különböző közvélemény-kutatásokat készít a közmédiának a következő egy évben.

Az MTVA közbeszerzést írt ki, erre egyedül jelentkezett a kft., eredetileg 30 milliós ajánlattal. A megbízás viszont már 70 millióról szól, a megállapodást szeptember 19-én írták alá a felek.

A Társadalomkutató Kft. három éve 94 millió forintért, tavaly 67 millióért végzett közvélemény-kutatásokat a közmédiának.

Az MTVA – amely idén 127 milliárd forintból gazdálkodik – többek közt azt szeretné megtudni, mennyire ismertek és kedveltek a műsorvezetői, hogyan ítélik meg a nézők a műsorait és sorozatait. Ezt telefonos és fókuszcsoportos közvélemény-kutatással fogja felmérni a kft.

Zenei ízléstesztről is szó van: a rádiókban lejátszott zeneszámokról budapesti, illetve vidéki nagyvárosi embereket kérdeznek. A Társadalomkutató Kft. 175 órányi tanácsot is ad az MTVA-nak, bevonva egy törökbálinti egyéni vállalkozót, alvállalkozóként.

A Media1 emlékeztet, hogy a Társadalomkutató Kft. ügyvezetője, Fekete-Somodi Ágnes régebben a kormányközeli Nézőpont Csoportnak is dolgozott. A Társadalomkutató Kft. székhelyén működik a Magyar Társadalomkutató Kft. is, amelynek egyik ügyvezetője Juhász Gyula, aki közben a Társadalomkutató Kft. kutatási igazgatója is.

Ő nyilatkozott az M1 Híradójában arról, hogy kutatásaik szerint a megkérdezett magyarok négyötöde támogatta Budapesten az atlétikai világbajnokság megrendezését. Korábban kutatták már azt is, mit gondol a magyar közvélemény a paksi atomerőmű bővítéséről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra