Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A láthatóságot ellenőrzi a rendőrség - figyelmeztetés a kiégett izzókért

Vas megyében is számos helyen ellenőrzi a rendőrség a gépjárművek és kerékpárok világítását, kötelező tartozékait.

Pénteken délelőtt Szombathely határában, a 86-os főúton állították meg a rendőrök azokat a gépjárműveket, amelyeknek valami gond volt a világításával. Kamiont, személyautót, kisteherautót is "fogtak". A járművezetők figyelmeztetés után mehettek tovább.

Videónkban rákérdeztünk László Péter őrnagytól, vajon a helyszínen cserélnünk kell-e a kiégett izzót - ami sok modern autónál szinte képtelenség. A válasz megnyugtató "nem" volt, de a járművezetőnek mielőbb gondoskodnia kell a hiba elhárításáról. Ami ilyenkor jellemzően autószerelő műhely.

Látni és látszani kampány Vas megyében
Látni és látszani kampány Vas megyében
Tánczos Mihály

A mostani akciót azok biztosan nem tartják haszontalannak, akik rossz látási viszonyok között találták már magukat szembe olyan autóval, aminek nem megfelelően volt kivilágítva. Arról már nem is beszélve, hogy a megfelelő világítás hiányában a sofőr is lényegesen később látja meg a jármű előtt tartózkodókat, ez pedig akár az életébe is kerülhet egy gyalogosnak, vagy kerékpárosnak.

Látni és látszani kampány Vas megyében
A Suzukiból érdeklődve nézik a rendőrségi akciót, de világítást nem kapcsolt hozzá a sofőr a 86-oson
Tánczos Mihály

Binó Tamás főhadnagy a kerékpárok kötelező tartozékairól is említést tesz a videóban. Számunkra továbbra is érthetetlen, miért kell minden évben meghalnia valakinek néhány egyszerűen (és olcsón)beszerezhető kellék hiánya miatt.

Látni és látszani kampány Vas megyében
Életet menthetnek
Tánczos Mihály

A novemberben zajló "Látni és látszani" névre elkeresztelt akcióban látszerészek és autószerelő műhelyek is részt vesznek, partnerként. Az előbbieknél ingyenes látásvizsgálat, az utóbbiaknál ingyenes járműátvizsgálás kérhető, csak élni kell vele.

Látni és látszani kampány Vas megyében
Félszemű óriás
Tánczos Mihály

A rendőrségi akciótól függetlenül belefutottunk egy óvodás csoportba Szombathelyen, a Zanati úton. A Vadvirág ovi Gólyahír csoportjának apróságain (és az óvónéniken is!) fényvisszaverő mellény volt, így messziről figyelmeztették az autósokat arra, hogy fokozottan vigyázzanak a kicsik közelében. Harkai Ferencné elmondta: mindig vesznek fel jólláthatósági mellényt, ha a forgalmas főút mellett kell elmenniük, így a gyerekeknek ez már természetes. Mi pedig egy nagy piros pontot vésünk be a lelkiismeretes óvónéniknek.

A Vadvirág óvoda gyerekeit messziről láthatják az autósok
A Vadvirág óvoda gyerekeit messziről láthatják az autósok
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra