A magyar kormány már elcsatolta Ukrajnától a Krímet

A kormány videója szerint az országnak már nem része a Krím-félsziget.

Újabb videóval jelentkezett a magyar kormány, amiben tűzszünetet, illetve békét szorgalmaznak - hívta fel a figyelmet a Telex. Ez még nem lenne különösebben érdekes, azonban a videó egy része azzá teszi.

Felvillan ugyanis a videóban egy térkép, ami egy piros színű Ukrajnát ábrázol és szemmel láthatóan az országnak e szerint nem része a Krím-félsziget.

A lap emlékeztet arra, hogy a Krímet 2014-ben az ukrán forradalmat követően Oroszország megszállta, és már a saját részének tekinti, de ezt rajta kívül csak nagyon kevés ország gondolja így hivatalosan. A teljes nyugati világ - Amerika és Európa legtöbb országa, kiegészülve a Nyugattal szövetséges Japánnal, Dél-Koreával, Ausztráliával és sok más afrikai, dél-amerikai és óceániai országgal - szerint a Krím továbbra is Ukrajnához tartozik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet