A magyar pénzügyminiszter személyesen csábítja a Teslát

Varga Mihály az elekromosautó-gyártó fremonti központjában járt.

„Magyarország az autóiparban elért erős pozícióit továbbra is szeretné megtartani, ezért abban érdekelt, hogy a jövőbe mutató technológiák érkezzenek az országba” – mondta sokatmondóan a magyar pénzügyminiszter egy megbeszélésen, ami a magyar üzleti delegáció és a vendéglátók között zajlott a Tesla fremonti központjában.

Varga Mihály nem mondta ki, de a sorok között olvasva elég egyértelmű, hogy a kormány Magyarországra szeretné csábítani villanyautó-gyártó óriás valamilyen tevékenységét.

Tesla.com

Hogy újabb töltőállomásokról vagy valami komolyabbról van szó, azt egyelőre nem tudni, mint ahogy azt sem, mennyire voltak sikeres a tárgyalások, amelyeken Varga Mihály lefutotta a kötelező tiszteletköröket, elmondva, hogy az amerikai cégek jól érzik magukat Magyarországon, ezt jól mutatja az is, hogy több mint 1500 amerikai irányítású vállalkozás működik az országban mintegy 100 ezer embernek adva munkát.

Amerikai Egyesült Államok a második legfontosabb befektető Magyarországon, mind az amerikai cégek leányvállalatainak hozzáadott értéke, mind pedig az általuk foglalkoztatottak száma alapján. A kormány további amerikai befektetéseket kíván ösztönözni - tette hozzá a miniszter.

Korábban felröppant a hír, hogy a Tesla Európában készült autógyárat építeni, de két napja a cég megerősítette , hogy az új gyár Kínában lesz, ahol évi félmillió autót gyártanak majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság