A magyar származású Krausz Ferenc fizikai Nobel-díjas

Krausz Ferenc móri születésű fizikus, két másik tudós társaságában kapta meg az elismerést a keddi bejelentés szerint.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier érdemelte ki idén a fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia kedd délelőtti bejelentése szerint.

A 2023-as fizikai Nobel-díjat egyenlő arányban megosztva kapja Pierre Agostini, Krausz Ferenc és Anne L’Huillier az attoszekundumos fizikában elér eredményeikért – jelentett be Hans Ellegren, a Svéd Királyi Tudományos Akadémia főtitkára.

A magyar születésű Krausz Ferenc Németországban él, a Max Planck Kvantumoptikai Intézet igazgatója, az Magyar Tudományos Akadémia külső tagja.

Krausz Ferenc
wikipédia
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek