Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

A magyar választásokba történő beavatkozással vádolta Bidenéket egy magyar diplomata Washingtonban

"Nagyon, nagyon fura" - értékelte a történteket a rendezvényen részt vevő egyik európai tisztviselő.

Váratlan fordulatot vett csütörtökön a washingtoni magyar nagykövetség október 23-i ünnepi fogadása, amikor az ilyen protokolláris díszeseményeken szokatlan módon a magyar kormány delegáltja váratlan támadást intézett a vendéglátó ország kormánya ellen. A Washington Examiner helyszíni tudósítása szerint Dancs Ferenc helyettes külügyi államtitkár "borzolta a kedélyeket" azzal, hogy a jövő évi magyar parlamenti választásokba való beavatkozással vádolta Joe Bident és kormányát.

Dancs azt állította, hogy az amerikai kormány támogatásával működő Szabad Európa Rádió feladata Orbán Viktor miniszterelnök aláásása. "A magyarok már nem látják kedvező fényben a Szabad Európa Rádiót" - mondta előre megírt beszédében, amiben azt is állította, hogy a magyar kormány "az álhírekkel szemben védi a szabadságunkat" .

Az Examiner beszámolója szerint Dancs váratlan támadása a Szabad Európa Rádió ellen, illetve az, hogy megkérdőjelezte az Egyesült Államok hűségét egy NATO-szövetségeséhez, már csak azért is komoly meglepetést okozott, mert közvetlenül előtte Karen Donfried amerikai helyettes külügyi államtitkár meleg hangú beszédben éltette a magyar függetlenséget és a két ország történelmi kapcsolatát. "Nagyon, nagyon fura" - értékelte a történteket a lapnak a rendezvényen részt vevő egyik európai tisztviselő, aki szerint "még ha okuk is volna aggodalomra, akkor is szokatlan ezt egy ilyen beszédbe foglalni" – írja a 444 .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek