Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

A magyarok nem igazán bíznak a közmédia híreiben

Előtérbe került a Facebook.

25 tagországban az állami média vezeti a leghitelesebb hírszolgáltatók listáját, Magyarországon viszont csak 25 százalék azok aránya, akik bíznak az állami hírszolgáltatókban, inkább a közösségi oldalakról tájékozódnak – derül ki az Eurobarométer közvélemény-kutatásából.

A Népszava cikke szerint a legtöbben Finnországban (71 százalék), Portugáliában (65 százalék) és Svédországban (63 százalék) tartják a közmédiát a legmegbízhatóbb hírforrásnak.

A kutatás szerint:

A magyarok radikálisan elfordultak a hagyományos hírforrásoktól.

Magyarországon a közösségi médiában követett emberek, csoportok vagy barátok, valamint az egyéb hírplatformok, köztük a blogok és a podcastok számítanak a legfőbb hírforrásnak. Egyetlen tagországban sem ilyen kiugróan magas (28) e két kategória megnevezése megbízható hírforrásként.

A közösségi médiumok közül Magyarországon messze a Facebook a legnépszerűbb: a felmérésben részt vevők 83 százaléka állította, hogy az elmúlt hét napban használta. Ezzel szemben az uniós átlag 63 százalék.

A magyarok nagy többsége, 61 százaléka is a tévéből értesül a napi eseményekről, 48 százalékuk online hírportálokból, míg a közösségi médiaplatformokról 56 százalékuk.

Az írott sajtó népszerűsége alulmúlja az uniós átlagot, a magyarok mindössze 11 százalékának ez a hírforrása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek