Podcast: Legenda és valóság - mi van a Szent Márton-kultusz mögött?

A Márton napi lámpás felvonulás nem szombathelyi, de még csak nem is magyar népszokás

/

letöltés 0.00MB
Orbán Róbert helytörténésszel a Szent Márton-kultusz kialakulásáról, szombathelyi szerepéről és a Szent Márton-turizmusról beszélgettünk.

A Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsának elnöke és a Szent Márton Történelmi Sétaút egyik alapítója, Orbán Róbert volt podcastünk vendége.

Orbán Róbert
Kiss Tamás

Orbán Róbert, szombathelyi helytörténész annak szentelte életét, hogy kutassa Szent Márton hagyatékát és minél szélesebb körben ismertesse meg az emberekkel.

Beszélgetésünk során alaposan körbe jártuk:

 • Szent Márton kultuszát
 • Legendáinak valós és nem valós alapjait
 • kulturális örökségét
 • és a szombathelyi turizmusra gyakorolt hatását.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kapcsolódó cikkeink

  Podcast – Reinkarnáció, elrendezett házasság és vegetáriánus étrend: egy szelet India

  Szilaj Péternével, szanszkrit nevén Gandharvika Prema Dasi-val, a magyar Krisna-tudatú közösség kommunikációs munkatársával beszélgettünk.

  Podcast – Horváth Márk, a Gencsapátiból indult máriazelli orgonista

  A 24 éves fiatalember már egy 25 részes televíziós sorozatot is maga mögött tud. Azt mondja, a vallás számára biztonságot jelent.

  Podcast – Vallásszabadság és disznóhús: muszlimnak lenni Magyarországon

  Sulok Zoltán Szabolccsal, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnökével beszélgettük, tabukat is érintve.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Podcast