A mentők is közösen tüntetnek a pedagógusokkal, több ezer ember vonult a Kossuth térre

A Belügyminisztérium épülete elől indult a menet.

A Kossuth térre vonult a Belügyminisztérium épülete elől több ezer tüntető szombaton, hogy kifejezze a tanárok melletti szolidaritását. Korábban a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége is jelezte, hogy részt vesznek az eseményen.

„A közös sorsunk, életünk, jövőnk legfontosabb elemei közé tartozik az oktatás-nevelés és az egészségügy. Ezzel tisztában vannak az oktatásban dolgozók is, és mellénk álltak, támogattak minket, amikor 2021 nyarán a Hősök terén az egészségügy helyzetének javítása érdekében emeltük fel a hangunkat” – írja az rtl.hu .

PDSZ tüntetés, Budapest
Facebook

A „Valódi nemzeti konzultációt az oktatásért!” elnevezésű rendezvényt az Amnesty International biztosítja. A résztvevők petíciót adták át a Belügy képviselőjének, mielőtt megkezdődtek volna a beszédek és az előadások.

A tüntetésen felszólal Hende István pedagógus, Molnár Áron színész, és Pataki Klára gyógypedagógus is. Az esemény nagyjából fél hatig tart. Az RTL Híradónak a helyszínen nyilatkozott Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja, azt mondta, a néhány ezer tüntető között sokan vannak vidékről is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek