Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A MOK pontosít: hétfőtől is időpontot kell egyeztetni a háziorvossal

Számos téves információ jelent meg – mondják.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra sem, tehát hétfőtől sem lehet időpont előjegyzés nélkül bejutni sem a háziorvosi, sem a szakrendelőkbe - hívja fel a betegek figyelmét Facebook-oldalán a Magyar Orvosi Kamara (MOK) háziorvosi csoportja. - írja a napi.hu .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A MOK szerint a sajtóban számos téves információ jelent meg a háziorvosi rendelés hétfőtől történő változásáról, ezért Facebook-oldalukon pontosítják, hogy lehet háziorvosi és szakrendelői ellátáshoz jutni június 15-től.  A legfontosabb, hogy továbbra sem lehet időpont előjegyzés nélkül bejutni sem a háziorvosi, sem a szakrendelőkbe.

Az eljárásrend és a háziorvos is elvárja az előzetes, telefonos bejelentkezést, ami után a háziorvos dönt a személyes vizsgálat szükségességéről, a beteget időpontra előjegyzi a rendelőbe. Újdonság, hogy egy óra alatt immár 4 -nél több beteget is lehet fogadni. A MOK szerint a betegek többsége megszokta és megszerette az elektronikus recept és a telefonos konzultáció lehetőségét, amit az előjegyzéssel együtt szeretnének megtartani a jövőben is.

A közlemény elismeri, hogy ez a változás nehezen lesz elfogadható azoknak a betegeknek, akik az ellátást korábban is a feltétlenül szükségesnél gyakrabban vették igénybe, tőlük megértést kérnek. A világjárvány sajnos még mindig valós veszélyt jelent, szükséges az ésszerű óvatosság továbbra is nemcsak a rendelőben, de az élet minden területén - írják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés