Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A MOK pontosít: hétfőtől is időpontot kell egyeztetni a háziorvossal

Számos téves információ jelent meg – mondják.

Továbbra sem, tehát hétfőtől sem lehet időpont előjegyzés nélkül bejutni sem a háziorvosi, sem a szakrendelőkbe - hívja fel a betegek figyelmét Facebook-oldalán a Magyar Orvosi Kamara (MOK) háziorvosi csoportja. - írja a napi.hu .

A MOK szerint a sajtóban számos téves információ jelent meg a háziorvosi rendelés hétfőtől történő változásáról, ezért Facebook-oldalukon pontosítják, hogy lehet háziorvosi és szakrendelői ellátáshoz jutni június 15-től.  A legfontosabb, hogy továbbra sem lehet időpont előjegyzés nélkül bejutni sem a háziorvosi, sem a szakrendelőkbe.

Az eljárásrend és a háziorvos is elvárja az előzetes, telefonos bejelentkezést, ami után a háziorvos dönt a személyes vizsgálat szükségességéről, a beteget időpontra előjegyzi a rendelőbe. Újdonság, hogy egy óra alatt immár 4 -nél több beteget is lehet fogadni. A MOK szerint a betegek többsége megszokta és megszerette az elektronikus recept és a telefonos konzultáció lehetőségét, amit az előjegyzéssel együtt szeretnének megtartani a jövőben is.

A közlemény elismeri, hogy ez a változás nehezen lesz elfogadható azoknak a betegeknek, akik az ellátást korábban is a feltétlenül szükségesnél gyakrabban vették igénybe, tőlük megértést kérnek. A világjárvány sajnos még mindig valós veszélyt jelent, szükséges az ésszerű óvatosság továbbra is nemcsak a rendelőben, de az élet minden területén - írják.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra