A Mol elnöke szerint felesleges a benzinkutakhoz rohanni

Hernádi Zsolt szerint nincs ellátási probléma, csak logisztikai, ugyanis a hatósági ár miatt például sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak.

Csak átmeneti üzemanyaghiány léphet fel egy-egy kútnál, amíg a tanker oda nem ér, hogy újra feltöltse - mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Hernádi Zsolt, a Mol elnöke. Hozzátette, hogy a nagyvállalatok csak óriási veszteséggel tudják értékesíteni az üzemanyagot a magyar benzinkutaknak, ami egy kellemetlen dolog, de túl kell élni.

Szerinte az igazi probléma, hogy a háború miatt erőteljesebben szorítják a vállalatokat, hogy ne vásároljanak Oroszországtól. Vannak vállalatok, akik ezt megtehetik, de a közép-európai cégek nem ilyenek - magyarázta Hernádi.

Elmondta, hogy a MOL nagyjából ugyanannyit termel, mint eddig, és az import leállása miatt kieső mennyiséget is tudja önerőből pótolni. Úgy véli, legfeljebb 70, 80, 100 literes mennyiségi korlátozások fordulhatnak elő, de egy személygépjármű megtankolása nem fog problémát jelenteni később sem.

Az árstop kapcsán elmondta, hogy a határidő május 15., de csak akkor fogják eltörölni, ha mérséklődnek az üzemanyagárak. Ez azonban a közeljövőben nem valószínű. Azt is megjegyezte, hogy a MOL egy pénzügyileg stabil cég, az árstop nem fogja megrendíteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság