A nagycsaládosoknak sem jár automatikusan a rezsicsökkentés

Igényelni kell, különben ráfáznak.

A nagycsaládos gázfogyasztási kedvezményt a három- és az annál több gyermekes családok vehetik igénybe – mondta a közmédiának nyilatkozva Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Ezzel kapcsolatban arra kérte a nagycsaládosokat, hogy a kormányhivatalokban igényeljék a rezsicsökkentés által számukra biztosított további gázárkedvezményt, ugyanis az nem jár automatikusan.

A kormánybiztos emlékeztetett arra is, hogy az átlagfogyasztás mértékéig minden magyar háztartásban, magyar családnál fennmarad a rezsicsökkentés.

A gáz esetében az átlagfogyasztás 1729 köbméter évente, az áramnál 2523 kilowattóra évente. Szavai szerint eddig a rezsicsökkentett határig az átlagfogyasztásúak 2,175 millió forintot tudnak megspórolni - írja az Index .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos