A Norvég Alap helyett az Európai Bizottság ad milliárdokat a magyar civileknek

Ehhez a pénzhez semmi köze a kormánynak, és nem is lesz beleszólása, hogy mely nonprofit szervezetek kapják és milyen célokra.

A Norvég Alappal korábban azért nem kötött szerződést a magyar kormány, mert olyan szervezet osztotta volna a civileknek a pénzt, amit nem fogadott el, ez volt a Ökotárs Alapítvány.

Most azonban az Európai Bizottság segítségével jelentős pénzhez fognak jutni helyi magyar nonprofit szervezetek, NGO-k, írja a hvg.hu , amely úgy tudja, hogy a Bizottság a következő két évben a CERV (Polgárok, Esélyegyenlőség, Jogok és Értékek) programon keresztül egy 50 millió eurós (20 milliárd forintos) keretből 3,4 millió eurót (1,4 milliárd forintot) az Ökotárs Alapítvány oszthat szét köztük az uniós értékek, köztük a jogállamiság védelmére.

Ehhez a pénzhez semmi köze a kormánynak, és nem is lesz beleszólása, hogy mely nonprofit szervezetek kapják és milyen célokra, a támogatások ezúttal közvetlenül Brüsszelen keresztül érkeznek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek