A PDSZ szerint már a tanárok átvezénylését készítik elő a tankerületek

Közben pedig fejvadászat indult az utolsó éves egyetemistákért.

A hivatalos közszolgálati állásportálon jelenleg megtalálható álláshirdetések számánál jóval több az üres státusz, a tankerületek pedig már az átvezényléseket készítik elő – erről Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke beszélt az RTL Híradónak.

Totyik Tamás szerint a tankerületek jelenleg bekérik a végzettséget igazoló papírokat, hogy lássák, hova lehet beosztani a tanárokat, az intézményvezetőktől pedig arra várnak választ, milyen ellátásbeli problémák vannak ott, ahol nem szakos oktató tanít.

Elsősorban a természettudományos és az idegen nyelv tanárokat vezényelhetik át helyettesíteni a szomszédos településekre.

A PSZ elnöke arról is beszélt, hogy jelenleg kevesebb, mint 1000 pályakezdő pedagógus van.

„Külön fejvadászat indult az utolsó éves egyetemi hallgatókra vonatkozóan, hogy a szakmai gyakorlatot már úgy töltsék ki az adott intézményekben, hogy menjenek levelező tagozatra, és óraadó tanárként alkalmazni tudják őket” – fogalmazott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek