A rendőrség nem engedi be a traktorokat Budapest belvárosába

Lesz gazdatüntetés, de nem úgy, ahogyan tervezték.

Gazdatüntetést hirdetett meg Tiltott területen is vonulna traktorokkal augusztus 20-án Budapesten a gazdatüntetés szervezője 2022. August 16. 19:50 augusztus 20-ára Szabó Bálint A Magyar Kacsa- és Lúdszövetségnél kötött ki a Vas megyében is vitézkedő Szabó Bálint 2022. May 06. 15:16 szegedi önkormányzati képviselő Budapestre. Állítása szerint szombat reggel az ország több pontjáról 1800 mezőgazdasági gép és 2200 autós indul el a főváros felé.

Szabó szerette volna a traktorokkal elfoglalni a pesti alsórakpartot, hogy aztán az Agrárminisztérium Kossuth téri épülete előtt tüntethessenek, de ezt nem engedélyezte a rendőrség - írja a Telex .

A szegedi képviselő hiába adott be több területfoglalási engedélykérelmet is, a rendőrség elutasította azokat. A rakpartot egyébként az augusztus 20-i tűzijáték miatt már péntek este lezárták.

Gazdatüntetés - traktorok
agrárunió

„A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, azonban ez nem eredményezheti mások jogainak aránytalan mértékű csorbítását” – áll a rendőrség pénteki közleményében, és azt is hozzátették:

„A gyűlés szervezőjének nyilatkozataival szemben továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni, traktorokkal rakpartokat, hidakat elfoglalni.”

A Dózsa György út két külső forgalmi sávján – közel 4 km hosszú területen – engedélyezte a rendőrség a tüntetést.

Szabó négy nappal ezelőtt még azt nyilatkozta, nem érdekli a rendőrség. Szó szerint: “felvesszük a kesztyűt, nem hátrálunk meg” - hát, meglátjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet