A sárvári hullaház helyén épült Tiborcz új, ötcsillagos szállodájához vezető út

A hotel 2,5 milliárd forintos állami támogatást kapott.

Sárváron lebontották a kórház hullaházát és a helyén egy Tiborcz-hotelhez vezető utat építettek – jelentette ki a Momentum parlamenti frakcióvezető-helyettese, Tompos Márton a hvg.hu beszámolója szerint. Mint kiderült, az ötcsillagos Melea The Health Concept hotel Tiborcz István és Scheer Sándor érdekeltségébe tartozik, akik 2,5 milliárd forint állami támogatást is kaptak a szálló megépítéséhez.

Problémát jelentett ugyanakkor, hogy a szállodához nem vezetett út, amit úgy oldottak meg, hogy a magyar állam tulajdonában lévő szomszédos területen vezették azt át. Ehhez le kellett bontani többek között egy hullaházat, kerítést és raktárépületet.

Tompos arra is kíváncsi volt, hogy mégis mennyi pénzt fizetett a kivitelező a magyar államnak a területért. A kiadott adatok szerint 10,5 millió forintot, és mivel egy 2272 négyzetméteres területről van szó, így 4600 forintos négyzetméter-áron jutottak hozzá a kivitelezők.

A befektető egyébként ígéretet tett a hullaház újraépítésére, ám ez a kitétel a szerződésben a politikus szerint nem szerepel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság