A sorsjegyezés jó móka, de... - mennyire kedvez a szerencse?

Vettem az összes, jelenleg forgalomban lévő sorsjegyből egyet, és vártam a csodára, hogy többet nyerek, mint korábban a Tippmixen.

Nem is olyan régen őrült ötletem támadt. Belegondoltam, milyen érdekes lehet az, ha nem én tippelek egy adott meccs eredményére, hanem mások, akiket megkérek. Akkor a szerencse nekem kedvezett, és láss csodát: 800 forintos plusz nyereményt halmoztam fel Menny és pokol - Nagy lutri ez a sportfogadás, főleg, ha az ember nem is ért hozzá April 15. 07:31 amellett, hogy visszajött az a pénz is, amit tétként feltettem.

Most ismét őrült eszembe jutott valami. Taktikusan, a legkisebb lyukakat is felkutatva elindulok a „sorsjegytúrára” , beszerzem az összes, jelenleg még kapható sorsjegyet, és terveim szerint nyerek is. Jó nagyokat.

A beszerzés első köre

A sorsjegyezés jó móka tud lenni, feltéve, ha az embernek jó napja van, és persze jó szerencséje. Ennek reményében egy szép, tavaszias hétköznap délután rápattanok jó öreg bringámra, és úgy döntök, megcélzom a lottózókat, trafikokat, postákat, hogy nyerő sorsjegyek után nézzek. De még mielőtt kitérnék megpróbáltatásaim újabb körére, egy gyors matematikai elemzés.

Jelenleg összesen 21 féle sorsjegy kapható a lottózókban, vagy egyéb értékesítőhelyeken, ezek ára összesen 22 400 forint Ezen sorsjegyeket ár szerint bontva, több részletben, több nap alatt szerzem be. Először a 300-as, illetve az 500 Ft-osokat, majd az 1000-eseket, aztán a 2000-eseket. Első körben háromezernégyszáz forint értékben szeretem be összesen 8 db sorsjegyet, különböző helyekről.

Na de vissza a beszerzéshez. Az első napon összesen hét helyet látogattam meg - egy trafikot, négy lottózót és két postát – de ebből csak négy olyan hely volt, ahol kaptam olyan sorsjegyet, ami a 300-as, illetve az 500-as kategóriába tartozik. Azért mentem be több helyre, mert sok helyről azt hallottam, ilyenkor jobb a változatosság, és talán nagyobb a nyerési esély is.

Miután beszereztem a szóban forgó nyolc darab sorsjegyet, bizakodva vettem az irányt hazafelé, abban reménykedve, hogy talán az összes sorsjegy nyerő lesz, és én nagyon boldog leszek.

Induljon a banzáj

Miután hazaértem, nekiláttam a kaparásnak. A 300-asokkal kezdtem, aminek eredménye elkeserítő: a három darab 300-as sorsjegy közül egy sem nyert. Na sebaj – mondom én – még itt van öt darab 500-as, azon nagyobbakat is lehet nyerni, na majd ott. Hát nem. Az arány semmivel sem lett jobb, ugyanis azokból sem nyert egy sem.

EZ EDDIG EGY SZÉP NAGY NULLA, DE LEGALÁBB KEREK

Nyerő és nyeretlen sorsjegyeim az első körben
Szerencsejáték zrt.

Azt, hogy mit éreztem utána, képtelen vagyok felidézni, mert nagyjából két órán át az idegességtől képtelen voltam a normális fejjel való gondolkodásra. Miután ez elmúlt, realizáltam a helyzetet, és elkezdtem reménykedni, hogy „na majd az ezresek meg a kétezresek” , és elhatároztam, hogy a következő csomagot egyetlen helyről szerzem majd be.

A második menet

A drámai kaparás után pár nappal nehezen, de ismét rávettem magamat, hogy felkutassam az 1000 Ft-os sorsjegyeket. Ebből összesen hetet találtam, így hétezer forintot dobtam ki a kukába. Hazafelé menet ugyanis végig az járt az eszemben, „mi van, ha ezek sem fognak nyerni?” . Akkor tragédia lenne, már aligha hoznák vissza nekem a sorsjegyekre elköltött pénzemet, de még kár ezen filózni, majd akkor, ha tényleg nem nyerek.

Micsoda kezdés!

A múltkori kaparásból tanulva babonából nem merem lekaparni egyedül az összes sorsjegyet, így családi kaparást rendezek, és jó öreg (tényleg, van vagy tizenöt éves) sorsjegykaparómtól is elköszönök, hátha ettől majd megjön a szerencse, és megtalál Fortuna.

Második körös nyerő sorsjegyek
Szerencsejáték zrt.

A kaparás elkezdése után rögtön boldog is leszek, ugyanis az egyik sorsjegy KÉTEZER forintos nyereményt rejtett, ami már nagyon kellett, de még nincs vége, a remény újfent megvan, hogy nyerjek egy nagyobbat, hogy pluszba kerüljek.

Feszüljenek azok az idegsejtek

Kis kitérő, próbaszerencse alapon sorsjegytúrám 1000-es állomásán vettem egy 500 Ft-os Szuper Black Jack sorsjegyet, ami egészen meglepő módon 4000 Ff-os nyereményt hozott, de mivel ez a kísérleten kívül lett véve, így bármennyire is szeretném, nem tudom belevenni a „nyerő” sorsjegyeim közé.

A sorsjegyezés jó móka tud lenni, feltéve, ha az embernek jó napja van, és persze jó szerencséje. Ebből is látszik, hogy nem nagyon választottam jó napot az első sorsjegytúrára. Jogos a kérdés azokban, akik most megkérdezik magukban, hogy akkor mikor kell venni? Nos, az én válaszom erre az, hogy akkor, amikor valami azt sugallja, hogy nekem be kell mennem sorsjegyet venni, de egy biztos: ha a harmadikat választjuk, azzal tuti nyerünk (vagy tapasztalatot, vagy pénzt).

Hogyan tovább?

Az aprócska gondolatmenet után folytattam a kaparást, de nem nagyon akartak jönni a nyeremények. Végül az egyik sorsjegy még visszaadta az árát, nyert egy ezrest, de a többi semmit, így a sorsjegyek elleni csatát újfent elvesztettem, de már nem akkora fölényben, mint ahogy korábban.

1000 Ft-os nyeretlenek
Szerencsejáték zrt.

És akkor egy kis matek az utolsó kör előtt: az utolsó kör előtt összesen eddig 10400 forintot költöttem el, abból eddig 3000 jött vissza, ami igen gyalázatos eredmény. Így hát, ha a maradék négy sorsjegy tizenkétezer forintjából nem jön vissza legalább ugyanennyi plusz még legalább tízezer, akkor esélyem sincs, hogy nyerjek az egész őrületen, de ha legalább az ára visszajön, vagy legalább a fele, már boldog leszek.

A végjáték

Amikor eljött a pillanat, hogy újfent kaparjak, - ezúttal már 2000-ért - talán kicsit jogosan kezdtem el izgulni, végül is itt már nagy a tét: ha nem nyerek 12.000 drága magyar forintom száll szépen ilyen-olyan részen keresztül vissza állambácsinak.

A kaparás ismét családi társaságban történt, bízva abban, hogy a múltkori elinduló „nyerő széria” most sem törik meg. A kaparások előtt elmondtam pár imát, ezután jöttek a drámai pillanatok. Először a Kaszinó sorsjegy hozta meg a szerencsémet, annyira, hogy ez a móka pénzembe nem került. A 2000 Ft-os nyereménnyel megjött a kedvem ahhoz, hogy tovább folytassam, ezúttal már vidámabb hangulatban a kaparást.

A vége egész jól sikerült
Szerencsejáték zrt.

Közben fejlemények mellőlem, a másik kaparótól: az Óriási Ajándék (amin a matek szerint a legkönnyebb nyerni) nem hozott egy fillért sem, ellenben a Varázsfőzettel: az elköltött nyeremény dupláját, négyezer forintot sikerült kifőzni a sorsjeggyel.

De vissza ismét hozzám: Az Óriás Pénzkerék 2000-rel, míg a Havi Bónusz 3000-rel gyarapította eddig megszerzett nyereményeimet, míg a 2000-es Vadvilággal nem sikerült egyetlen forintot sem behúzni.

A végén 11 000 forint jött vissza a 12 000-ből, ami eddig a legjobb arány, de még így is sikerült kikapnom a harmadik körben is Fortunától.

A mázlisták

A sorsjegyezés jó móka tud lenni, feltéve, ha az embernek jó napja van, és persze jó szerencséje. A túrák alatt több lottózót meglátogattam, volt, aki csak tippmixezni ment (mondjuk ahhoz pont annyira értett, mint én), és volt olyan is, aki nagy téttel, nagy nyeremény fejében vágott neki a szerencsekalandnak. Na és persze vannak az ultraszerencsések, akik milliókat nyernek azzal, hogy pár nyeretlen sorsjegyet beküldenek.

Történt ugyanis, hogy az egyik lottózóban a kedves eladó hölgy pont az előttem lévő szerencsevadásznak mondta, hogy épp itt, Szombathelyen küldték be azt a levelet, amit aztán a fent említett egyik akció keretében kihúztak, és a nyertes több milliót nyert. Hát ennyit a szerencséről, de legalább jó látni, hogy valakinek bejött az élet.

A vége

Hosszas matekozás után megvan a végeredmény.

Az elköltött 22 400 forintból összesen 14 000 forintot nyertem vissza,

amivel a ritka rossz kezdés után kicsit elégedett vagyok, így az elköltött pénzem több mint felét, 62%-át nyertem vissza, amit minimális sikernek élek meg, de ha úgy írom, hogy ez igazából egy 8400 forintos veszteség, annyira már nem hangzik ez a nyeremény jól.

„A sorsjegyezés jó móka tud lenni, feltéve, ha az embernek jó napja van, és persze jó szerencséje.”

Ezen múlik minden, az pedig csak és kizárólag saját magunktól függ, mikor gondoljuk azt, hogy mikor van a „nagy nap”, amikor keressük a milliókat, és meg is találjuk. Akik pedig ebben nem hisznek – ahogy ezek után én sem – ott van nekik a lottózás, ott többet, és talán viszonylag könnyebben is lehet nyerni. Talán ott majd nekem is sikerül a várva várt átütő siker.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Menny és pokol - Nagy lutri ez a sportfogadás, főleg, ha az ember nem is ért hozzá

Mennyire érdemes úgy fogadni, ha másoktól kérünk tippet. A Real Madrid–Chelsea-meccs pont megfelelőnek tűnt a teszthez.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód