A szabadság első napja Szombathelyen

Maszkban vagy anélkül, de végre a teraszon.

Habár süt a nap, mégis hűvös van. De ki törődik azzal, ha módja nyílik kiülni ha nem is egy sörre, mint azt Orbán Viktor magának remélte erre a szombatra, de egy kávéra, üdítőre, akármire. És nem egyébért, csakis azért, mert lehet. Mint képeinkből is kitűnik, a szombathelyiek nem is voltak restek, éltek a szabadsággal, azzal a kevéssel amit a járvány – és az állam – most megenged.

Kinyitottak a teraszok
Kinyitottak a teraszok
Mészáros D. Zsolt

Nem sok ez, de mégis valami, hiszen ez az a nap, amikor a három és félmillió beoltott, mint valami bűvös és varázslatos határ engedélyt ad erre, ha módjával is. Ha épp nem eszünk-iszunk, akkor maszkban kell lennünk, legalábbis ez a rendelkezés, amit a rend őrei figyelnek erősen, bár ez a mi szombathelyi képeinken nem látszik. De nem árt az óvatosság, ugye. A jó szombathelyiek azonban képink tanúsága szerint birtokba vették a várost és annak vendéglátó egységeit.

Kinyitottak a teraszok
Kinyitottak a teraszok
Mészáros D. Zsolt

Legalábbis a fő téren. Olyan ez, mint mikor a víz alá nyomott fej fölbukik és harap egyet a levegőből, a fuldokló életre kel, vagy amikor az ember végre kiül a teraszra. Fél éve volt erre módunk utoljára talán, s ha el nem rontjuk, akkor ezután nélkülözni nem kell ezeket az örömöket, vigyázzunk tehát egymásra, mert ez a szabadság illékony is lehet. Jó teraszozást mindenkinek.

Kinyitottak a teraszok
Kinyitottak a teraszok
Mészáros D. Zsolt

Van még sok képünk, ha erre rákattint, megnézheti azokat is.

Kinyitottak a teraszok
Kinyitottak a teraszok
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely