A szombathelyi fákat megvédené az LMP

Németh Ákos már felvette a kapcsolatot az erdészettel.

A szombathelyi vasútállomás melletti Éhen Gyula tér árnyékot adó fái alatt tartott sajtótájékoztatót a délelőtt folyamán Bakos Bernadett-tel az LMP országgyűlési képviselőjével Németh Ákos, fenntartható fejlődésért és klímapolitikáért felelős tanácsnok, szombathelyi önkormányzati képviselő. És bár a klímabérlet kérdésével szerettek volna foglalkozni, a kormány legutóbbi döntése felülírta ezt.

Németh Ákos / Facebook

Mint szavaiból kiderült, a képviselő a fakitermelés felgyorsításával, a faültetési kötelezettség eltörlésével egyáltalán nem ért egyet, és mint jelezte, a város is elkötelezett a fenntarthatóság mellett. "Szombathelyen már évek óta azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb megoldásokat találjuk az itt élő emberek és a környezet számára. Többek közt azért is hoztuk létre a favédelmi tervet, melyet minden új beruházáskor figyelembe kell venni, a vadvirágos réteket a város különböző területein, és az állandó fapótlás mellett az 1000 fa program kapcsán már több mint 500 fát ültettünk el, de hamarosan ismét fel fog pörögni ez a számláló" - fogalmazott Facebook-bejegyzésében.

Németh Ákos / Facebook

Azt is elmondta, hogy az LMP “El a kezekkel a magyar erdőktől!” címmel petíciót indított , amelyet már közel 50 ezren írtak alá. Úgy vélik, ez fontos üzenet, hiszen azt mutatja, sokakat felháborít a kormány döntése.

Az is kiderült, hogy Németh Ákos már felvette a kapcsolatot az erdészettel, hogy Szombathelyen semmi esetre se éljenek a kormány által kínált lehetőségekkel, hanem ragaszkodjanak az alapból előírt erdőtervhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet