A szombathelyi Fidesz szerint várost kell vezetni, nem siránkozni

A tegnapi Orbán-bejelentés utórezgései.

A Fidesz szombathelyi szervezete közleményt juttatott el lapunkhoz, amit változtatás nélkül közlünk:

„Vezetni kell a várost polgármester úr, nem siránkozni!

Nemény András azért siránkozik, mert a szombathelyi polgároknál marad a pénz.

Az iparűzési adó csökkentése nem másoknak hoz könnyebbséget, mint a kis- és középvállalkozásoknak és az egyéni vállalkozóknak. Az iparűzési adó csökkentése tehát az embereknek, a kis és vállalkozóknak jelent könnyítést. Erre azért van szükség, hogy a világjárvány gazdasági hatásai ne érintse őket olyan durván. Azért szükséges, hogy a munkahelyeket meg lehessen tartani.

Nemény András tehát azért siránkozik, mert a szombathelyi polgároknál marad a pénz.

Szombathely önkormányzatának adósságát a Kormány 2014-ben átvállalta, megszüntette. Az önkormányzat gazdasági helyzete stabil volt amikor átadtuk, az iparűzési adóbevétel több mint duplájára emelkedett 2010-től 2020-ig. Több vállalkozás fejlődött, fejlesztett a Schaeffler Hungária, a TDK, igen komoly állami, kormányzati támogatásokból - ez 5 és 1.8 milliárd forint, tehát összesen közel 7 milliárd. Ezek adóbevétel növelő tényezők.  A városnak lekötött tartalékai vannak.

Ugyanakkor a kis és középvállalkozóknak, egyéni vállalkozóknak nincsenek olyan tartalékai, mint Szombathelynek. Tehát Nemény Andráséknak vannak tartalékai, a fideszes városvezetéstől örökölték. Ennek az is egyértelmű jele, hogy cooking showra, baráti sajtósokra, alpolgármesteri feleségekre bármikor ki tudott a város milliókat szórni. Állásban tud tartani olyanokat is, akik azért kapnak fizetést, hogy posztolgassanak a Facebookon.

Nem a szombathelyi önkormányzaté a pénz, nem Nemény Andrásnak kell támogatás, és adóbevétel, hanem a szombathelyi embereknek.

A legkönnyebb megoldás persze elsírni magunkat a Facebookon, hogy elviszik a pénzt. Csakhogy a kormány nem elveszi az adóbevételt, hanem az embereknél, a szombathelyieknél hagyja. Vezetni kell a várost polgármester úr, nem siránkozni!”


Nemény András egyébként így "siránkozott" Facebook oldalán:

„A miniszterelnök által ma bejelentett iparűzési adó felfüggesztés végképp tönkreteszi az önkormányzatokat. Pont arra nem lesz pénz, amitől város egy város. Marad egy szürke, rideg tanácsi rendszer, ahol a jó kádereket megsimogatják, az ellenállókat megbüntetik. Egy biztos, a mostani pofon után is felállunk és 2021 az ellenállás éve lesz. Aztán már csak fél év.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet