A szombathelyi Halász Bence óriási egyéni csúccsal ezüstérmes az Európa-bajnokságon

Halász 80,92 méteres egyéni csúcsot dobva pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratva ezüstérmes lett.

Csütörtök este a müncheni Európa-bajnokságon három magyar atléta is a legjobbak között bizonyíthatott. Közülük elsőként Halász Bence állt dobókörbe kalapácsvetésben, aki 80,92 méteres egyéni csúcsot dobva pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratva ezüstérmes lett.

Bő egy nappal azután, hogy a selejtezőben már elsőre megdobta a fináléba dobáshoz szükséges szintet, Halász Bencének nehéz körülmények között kellett dobókörbe lépnie. A Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője a Münchenre lecsapó vihar miatt rövid késéssel kezdődő döntőben rögtön 78,20 méteres dobással nyitott.

Második kísérletére hat centimétert javított ezen az eredményén, amivel Wojciech Nowicki és Mykhaylo Kokhan mögött továbbra is harmadikként állt. Majd jött a harmadik dobás, ami egészen fantasztikus 80,92 méteres egyéni csúcsra sikerült. Ezzel átvette a vezetést Nowickitől, ami után hihetetlen izgalmak vártak ránk a verseny hátralévő részére.

Halász Bence
atletika.hu

Olimpiai bajnok lengyel riválisa ráadásul rögtön ezután nagyon közel dobott Bencéhez. 80,91 méterével egy centire meg is közelítette magyar riválisát, de megelőzni ekkor még nem tudta őt. Nem úgy a negyedik körben, amikor kereken 82 méterre repítette a szert, ami a világ idei legjobb eredménye is lett egyben. Ezzel Bence a vezetést ugyan elveszítette, de még volt két kísérlete a fordításra.

Németh Zsolt és Németh László tanítványának ötödik dobása 78,46 méter lett, az utolsó kísérletét pedig a hálóba dobta, így végül ezüstérmes lett.

"Elképesztő, hogy ez most így sikerült, nem is éreztem a 80,92 méteres dobásom után, hogy ekkora lesz, amikor kijöttem a körből, nagyon meglepődtem. Nagyon örültem a dobásomnak, elképesztően ezős mezőnyben lettem ezüstérmes. Az eső miatt húszperces csúszással tudtuk csak megkezdeni a versenyt. A nedves, csúszós körümények néha felgyorsítják a dobókört, most picit lelassították. Az volt a döntő tényező, hogy ki tud ezeken a körülményeken felülkerekedni." - mondta az atletika.hu portálnak boldogan Halász Bence, aki 2018-as bronzérme után rögtön a következő Eb-n is felállhatott a dobogóra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport