Eddig: 1 529 863 / 3 000 000 Ft, 39 támogató. Még9nap.
Légy része az igazságnak!

A szomszédos megyeszékhely a helyi közlekedésben is bevezeti a vármegye- és országbérleteket

Ez az első település, amely csatlakozik az egységes tarifarendszerhez.

Július 1-jétől érvényesek a vármegye- és országbérletek Zalaegerszeg helyi közlekedésében is - közölte pénteken az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára.

Nagy Bálint kiemelte, hogy a zalai megyeszékhely az első település, amely csatlakozik az egységes tarifarendszerhez.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a minisztériummal kötött megállapodást, amely alapján az új bérlettípusok a város közigazgatási határán belül is használhatók. A változás miatti bevételkiesés felét a kormány átvállalja az önkormányzattól.

A szakpolitikus hangsúlyozta, hogy továbbra is csatlakozhat bármelyik település az országos rendszerhez, az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdettől fogva nyitott az egyeztetésre. Nagy Bálint elmondta, hogy jelenleg is több várossal tárgyalnak, így hamarosan újabb helyközi járatokkal bővülhet a bérletek érvényessége.

A 30 napos vármegyebérletek 9450 forintba, a 30 napos országbérletek 18 900 forintba kerülnek. A tanulók és más jogosultak 90 százalékos kedvezménnyel, vagyis mindössze 945 forintért, illetve 1890 forintért vásárolhatják meg ezeket a bérleteket.

Vármegye- és országbérlet
MTI/Vasvári Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra