A szombathelyi tankerület állítja, hogy az iskolaigazgatók kérték az iskolaőröket

A Váci általános iskola intézményvezetője korábban azt mondta, nem ő igényelte az iskolaőri szolgálatot.

Országos hír volt, hogy több iskolában is lesz iskolaőr annak ellenére, hogy az érintett intézmények nem igényelték. Vas megyében is több iskola kezdheti iskolaőr jelenlétében a tanévet. Ezeket az iskolákat és a tankerületet is megkerestük kérdéseinkkel, mit szólnak az intézkedésekhez, ki döntött a kérdésben, indokoltnak látják-e az iskolaőrök jelenlétét.

Korábbi cikkünkben írtuk, hogy A szombathelyi iskola igazgatója nem érzi indokoltnak, hogy iskolaőrök legyenek az intézményben 2020. July 18. 11:21 csak a Váci Mihály Általános Iskolában intézetvezetőjét, Németh Gábort tudtuk elérni, más intézmény nem válaszolt kérdéseinkre. Németh Gábor akkor azt mondta, nem tudja, ki döntött a kérdésben, és nem érzi indokoltnak az iskolaőr jelenlétét, ugyanis az intézményben régóta működik sikeresen a rendőrség bűnmegelőzési programja, a DADA.

Ezek után érdekes levelet kaptunk a tankerülettől. Feltett kérdéseinket -melyek a Váci ÉS a Hefele iskolákat érintették- teljesen mellőzve a következő választ írták:

Kérdéseivel illetve az Önök portálján 2020.07.18-án megjelent " A szombathelyi iskola igazgatója nem érzi indokoltnak, hogy iskolaőrök legyenek az intézményben A szombathelyi iskola igazgatója nem érzi indokoltnak, hogy iskolaőrök legyenek az intézményben 2020. July 18. 11:21 " című cikkel kapcsoltban az alábbi válasz adom:

Az intézményvezető kérte az iskolaőri programban való részvételt

A Szombathelyi Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményekben általában nem jellemző az agresszió. A szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában a korábbi években kisebb atrocitások előfordultak, néhány esetben a tanulói körből volt érintett gyermek rendőrségi eljárásban, ezért az intézményvezető jelezte, hogy az általa vezetett intézmény részt kíván venni a programban. Amennyiben az iskolaőri szolgálat jelenlétére nincs szükség, vagy az idővel okafogyottá válik, az iskola természetesen kiléphet a programból.

Tisztelettel:

Fodor István

tankerületi igazgató

A Hefeléről továbbra sem tudunk semmit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

A szombathelyi iskola igazgatója nem érzi indokoltnak, hogy iskolaőrök legyenek az intézményben

Szombathelyen két iskolát jelöltek ki arra, hogy ősztől iskolaőröket foglalkoztassanak. A Váci igazgatója nem igazán örül az intézkedésnek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet