Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi tankerület állítja, hogy az iskolaigazgatók kérték az iskolaőröket

A Váci általános iskola intézményvezetője korábban azt mondta, nem ő igényelte az iskolaőri szolgálatot.

Országos hír volt, hogy több iskolában is lesz iskolaőr annak ellenére, hogy az érintett intézmények nem igényelték. Vas megyében is több iskola kezdheti iskolaőr jelenlétében a tanévet. Ezeket az iskolákat és a tankerületet is megkerestük kérdéseinkkel, mit szólnak az intézkedésekhez, ki döntött a kérdésben, indokoltnak látják-e az iskolaőrök jelenlétét.

Korábbi cikkünkben írtuk, hogy A szombathelyi iskola igazgatója nem érzi indokoltnak, hogy iskolaőrök legyenek az intézményben 2020. July 18. 11:21 csak a Váci Mihály Általános Iskolában intézetvezetőjét, Németh Gábort tudtuk elérni, más intézmény nem válaszolt kérdéseinkre. Németh Gábor akkor azt mondta, nem tudja, ki döntött a kérdésben, és nem érzi indokoltnak az iskolaőr jelenlétét, ugyanis az intézményben régóta működik sikeresen a rendőrség bűnmegelőzési programja, a DADA.

Ezek után érdekes levelet kaptunk a tankerülettől. Feltett kérdéseinket -melyek a Váci ÉS a Hefele iskolákat érintették- teljesen mellőzve a következő választ írták:

Kérdéseivel illetve az Önök portálján 2020.07.18-án megjelent " A szombathelyi iskola igazgatója nem érzi indokoltnak, hogy iskolaőrök legyenek az intézményben A szombathelyi iskola igazgatója nem érzi indokoltnak, hogy iskolaőrök legyenek az intézményben 2020. July 18. 11:21 " című cikkel kapcsoltban az alábbi válasz adom:

Az intézményvezető kérte az iskolaőri programban való részvételt

A Szombathelyi Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményekben általában nem jellemző az agresszió. A szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában a korábbi években kisebb atrocitások előfordultak, néhány esetben a tanulói körből volt érintett gyermek rendőrségi eljárásban, ezért az intézményvezető jelezte, hogy az általa vezetett intézmény részt kíván venni a programban. Amennyiben az iskolaőri szolgálat jelenlétére nincs szükség, vagy az idővel okafogyottá válik, az iskola természetesen kiléphet a programból.

Tisztelettel:

Fodor István

tankerületi igazgató

A Hefeléről továbbra sem tudunk semmit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

A szombathelyi iskola igazgatója nem érzi indokoltnak, hogy iskolaőrök legyenek az intézményben

Szombathelyen két iskolát jelöltek ki arra, hogy ősztől iskolaőröket foglalkoztassanak. A Váci igazgatója nem igazán örül az intézkedésnek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra