A TASZ képviseli a múlt héten kirúgott nyolc tanárt

A szervezet még ebben a hónapban benyújtja a keresetet a munkaügyi bíróságon a pedagógusok nevében.

A Társaság a Szabadságjogokért képviseli azt a nyolc pedagógust, akinek december elsejei hatállyal szüntették meg a közalkalmazotti jogviszonyát rendkívüli felmentéssel - áll a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A pedagógusok korábban polgári engedetlenséggel hívták fel a figyelmet a közoktatás problémáira.

A TASZ álláspontja szerint az ő rendkívüli felmentésük aránytalan retorzió volt, „hiszen a három hónap alatt, mióta a tiltakozások elkezdődtek, az érintett pedagógusoknak mindössze 10-15 órájuk maradt el. Ami még ennél is fontosabb, hogy akciójuk szabad véleménynyilvánítás körébe tartozik, amelyet az Alaptörvény véd. Ráadásul a hátrányos megkülönböztetés gyanúja is felmerülhet, hiszen nem azokat a pedagógusokat rúgták ki, akik a legtöbbet engedetlenkedtek, és így a legtöbb órájuk maradt el” – érvel a Társaság a Szabadságjogokért.

A keresetet a TASZ még ebben a hónapban beadja a munkaügyi bíróságnak.

A szervezet azt is bejelentette, ingyenes jogi segítséget nyújt minden pedagógusoknak, aki úgy tapasztalja, a hatalom megpróbálja elhallgattatni. A TASZ péntekenként 10 és 12 óra között a +36 1 279 22 35-ös számon várja a munkajogi kérdésekben hozzá forduló tanárok hívását. A tiltakozó akciók idején a TASZ forró drótja is él, ez a +36 30 722 3356 telefonszámon érhető el. A jogsegely_KUKAC_tasz_PONT_hu címen is fel lehet venni a kapcsolatot a jogvédőkkel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek