Frissítve - A volt Nagyszálló épületébe költözik a szombathelyi önkormányzat

Egy csereügylet és némi extra ráfordítás árán, de végül a városvezetés megszerezte az ikonikus belvárosi ingatlant!

Nem várt fordulat következett be a Savaria Nagyszálló ügyében. A rengeteg huzavona és tulajdonosváltás után már úgy tűnt, a jelenlegi tulaj sem tud mit kezdeni az épülettel. Azonban Szombathely Megyei Jogú Város képviselőtestülete nem várt lépésre szánta el magát és egy csereüzletet ajánlottak, így a tulajdonos most nem eladja, hanem elcseréli az ingatlant.

Aktualitását vesztett molinók
Mészáros D. Zsolt

Utánajártunk a híreszteléseknek, és Érsekvadkerti Alexandrától, a város ingatlanfejlesztési és beruházási osztályának vezetőjétől megtudtuk, nagypénteken pont került az ügy végére, és április elsejétől már a város az új tulajdonosa a Nagyszállónak.

Érsekvadkerti elmondta azt is, hogy a tervek szerint az épületet felújítják és némileg át is alakítják, hogy be tudja fogadni a városháza apparátusát. A csereügyletnek amúgy is két eleme volt, az egyik pont a Fő téren lévő, a helyiek által csak "hatlaposnak" csúfolt városháza épülete.

Bye-bye, hatlapos!
Mészáros D. Zsolt

A másik pedig egy zöld terület, ami a Magellán Center tervezett helyszíne, ez szintén egy régóta megfeneklett projekt Szombathelyen. Ezért az építési telekért vállalta a jelenlegi tulajdonos, hogy kívülről teljes körűen tataroztatja a Nagyszállót, így a városnak csak a belső munkálatokra kell alvállalkozókat szerződtetnie.

A megfeneklett Magellán Center helyszíne a magasból
Nyugat.hu

Meg nem erősített információk szerint a szombathelyi önkormányzat már kért árajánlatokat helyi építési vállalkozóktól. Egyiküket, Köbölkúti Lajost el is értük telefonon, ő annyit mondott, hogy a belső munkálatokra 670 millió forintot szánna a városvezetés, a házasságkötő termet pedig az egykori télikert helyén képzelnék el.

Ilyen volt a Nagyszálló belülről a múlt században
Fortepan/Bauer Sándor

Arról egyelőre nincs hivatalos információnk, hogy az új tulajdonos miként fogja hasznosítani a mostani városházát. Pletykákat hallani csupán, amelyek szerint üzletházzá alakítják át, és lesz benne étterem, bolt és butikok is. Amint lesznek látványtervek, frissítjük a cikkünket.

A városháza a tervek szerint 2025. április elsején kezdi meg a működését az új helyszínen, vagyis a Mártírok tere 3. szám alatti, a jelenleginél sokkal impozánsabb helyszínen.

Természetesen ez csak április elsejei tréfa volt!

Elnézést kérünk, Elnézést kérünk, hogy összetörtük a szombathelyiek álmát April 02. 10:07 ha összetörtül a szombathelyiek álmát!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet