Hamarosan megnyílik az adventi vásár Szombathelyen, színesebb és látványosabb lesz, mint valaha

Sok-sok koncert lesz, kapunk egy óriáskereket és több kulturális programmal is gazdagodik a vásár az úgynevezett programgömbnek hála.

Közeleg az advent, így hamarosan Szombathelyen is megnyitja kapuit az adventi vásár. Ezt egy hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatón jelentette be Nemény András polgármester, Horváth Soma alpolgármester és Károlyi Ákos jegyző a városházán. Mint kiderült, november 29-től várja majd a karácsony szerelmeseit a Fő téren az idei adventi vásár, amit a tavalyihoz hasonlóan idén is a polgármesteri hivatal munkatársai szerveztek meg.

Természetesen nem maradhatnak el az eddig jól megszokott és bevált dolgok, de ezek mellett több újdonságra is lehet számítani. Lesz például egy dóm a Fő téren, amit Horváth Soma programgömbnek is nevezett, ugyanis nagyjából két héten keresztül különböző kulturális programokat tartanak majd itt. Ezekért a Savaria Szimfonikus Zenekar és az Agora felelt.

„Én azt gondolom, hogy szükség van plusz kulturális programokra és ez most végre létre is fog jönni” – mondta az alpolgármester.

Így fog kinézni az a bizonyos dóm
szombathely.hu

Idén is lesz jégkorcsolya-pálya, amit a Szent Márton kártya tulajdonosok ingyen használhatnak majd, akiknek viszont nincs névre szóló kártyája, azoknak 500 forintba kerül majd, természetesen korcsolyával együtt. Emellett most helyet kap egy körhinta is, amiért egységesen 300 forintot kell fizetni. De nem egy egyszerű búcsúi körhintára kell gondolni, hanem egy sokkal patinásabb darabra, ami tökéletesen beleillik majd a karácsonyi hangulatba.

Több másik város és a tavalyi kudarc Szombathelyre is jöhetett volna a győri óriáskerék, de nem találtak neki helyet 2018. November 11. 10:57 után idén végre Szombathelynek is lesz egy óriáskereke karácsonyra. Viszont több helyszín átvizsgálása után végül a Borostyánkő Áruház előtti parkoló volt az egyedüli alkalmas terület a felállítására, emiatt pedig valószínűleg sokan nem fognak örülni neki.

Első blikkre ugyanis úgy tűnhet, hogy sok-sok parkolóhelyet elveszítenek miatta a környékbeliek. Egészen pontosan 29 hely szűnik meg átmenetileg, november 19-től, azaz holnaptól egészen január 2-ig, de 10 darab továbbra is használható lesz. Ez lehet, hogy kevésnek tűnik, de nem kell megijedni, ugyanis a városvezetés felmérte, hogy mekkora ennek és az áruház mögötti parkolónak a kihasználtsága és biztosan ki merik jelenteni, hogy nem maradnak parkolóhely nélkül a környékbeliek.

Horváth Soma alpolgármester, Nemény András polgármester és Károlyi Ákos jegyző az Adventi vásár sajtótájékoztatóján
CzB

Fontosan tartották kiemelni, hogy minden hétvégén lesznek nagyobb programok a gyertyagyújtáson kívül. Több helyi zenekar és előadó mellett számos országosan is ismert fellépővel is készülnek. Koncertezik majd többek között Takács Nikolas, Janicsák Veca, a Mokka Tribute Band és Oláh Gergő, de rövidesen hozzuk a teljes programot is.

Nemény András polgármester még hozzátette, hogy a jótékonykodás sem maradhat ki a vásárból. Az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ és az Esőemberke Alapítvány Vas Megyei Autistákért Civil Szervezete több mint száz jegyet kapott az óriáskerékre, valamint a már jól ismert karácsonyi bögrék eladásából befolyó összeget is nekik ajánlják fel.

Advent negyedik gyertya
Nagy Zoli
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely