Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Soha nem volt ennyi lángosos, grilles, forraltboros a szombathelyi adventi vásárban

Eltűntek viszont a kék műszőrme sapkák. Jártunk egyet az egyre nagyobb vásárban.

Minden évben azt ígéri az önkormányzat hogy nagyobb és színesebb, színvonalasabb lesz az adventi vásár. Tavaly volt az első nagyobb változás, de akkor még azt írtuk Sokkal nagyobb idén az adventi vásár Szombathelyen 2017. November 24. 15:52 , hogy tényleg nagyobb lett, de alapjába nem változott, csak mindenből egy kicsit több lett.

adventi körkép
Ez mind vendéglátós pavilon
Nagy Jácint

Az idei vásár pár napja már megnyitott, esti kivilágításban meg is néztük Karácsonyi lázban ég Szombathely Fő tere 2018. November 24. 09:25 , és bemutattuk Aki ennél a kuckónál vásárol az adventi vásárban, az nehézsorsú embereken is segít 2018. November 28. 17:09 a jótékony célokat szolgáló Kézműves kuckót is. A több napos eső miatt viszont nem volt nagy kedvünk sétálgatni, szerdán viszont a gyönyörű napos idő kicsalogatott minket is.

adventi körkép
Téli ruhákból most kevesebb van
Nagy Jácint

És jelentjük, tényleg megújult a szombathelyi adventi vásár.

Persze, most is vannak téli ruhákat árusító pavilonok, de nem foglalnak el egy egész sort. Inkább az ajándéktárgyak vannak a központban, és ami lényeges, sokkal több a vendéglátós. Ami önmagában változtatja meg a vásár jellegét.

adventi körkép
Itt is enni és inni lehet
Nagy Jácint

Míg eddig bevásárlóhelyként működött a vásár, most szórakozóhellyé vált, látványosan nagyobb kínálattal.

adventi körkép
Kürtőskalács nélkül nincs vásár
Nagy Jácint

A kürtőskalácsos most sem hiányozhat, ahogyan a mézet és annak minden változatot kínáló pavilon sem, de láttunk füstölt, főtt fürjtojást üvegben, és színes, ínycsiklandozó süteményhegyeket.

adventi körkép
Füstölt, főtt fürjtojás
Nagy Jácint

A rendezvénytér (a színpadtól a városháza irányába) szinte csak vendéglátós pavilonok vannak. Grilles, palacsintás, lángosos, de van olyan hely, ahol gulyást kapunk rétessel és forralt borral, menüben 1200-ért.

adventi körkép
Nem szálltak el az árak
Nagy Jácint

Apropó, árak. Míg a karneválon aranyáron mérnek mindent, itt egészen baráti az árszint. Persze, mélyen bele kell nyúlni a zsebbe, de amíg a sütemény tíz dekája 1800 és 2500 között volt a karneválon, itt 1000 forintért kapunk ennyit. És össze is válogathatjuk, több fajtából.

adventi körkép
Sütihegyek
Nagy Jácint

A sültek, kolbászok árai hasonlóak a környék büféinek árfekvéséhez, a lángos 600-tól indul felfelé, tartalomtól függően.

adventi körkép
Forralt bor, mindenütt forralt bor
Nagy Jácint

A forralt bor két decije viszont 500 forint, ami azért drágulást jelent, de ha valaki pálinkát akar, négycentest kap már 800-ért, ennyiért nem adják a Fő tér közelében lévő vendéglátóhelyeken sem.

adventi körkép
Ha bírjuk a hideget, ücsöröghetünk is
Nagy Jácint

Az ajándéktárgyakat most máshol kell keresni, szétszórták őket, a vásár gyakorlatilag három utcából, a színpad előtti térből és azzal szemben, a vendéglátós térből áll.

adventi körkép
A karácsonyfa díszek utcája
Nagy Jácint

Nekünk tetszik, nagyobb tömeg esetén sem kell sokat várni, sajnálunk viszont néhány tavalyi elemet, így a kis kovácsműhelyt, és kedvenc, vicces ajándékokat árusító pavilonunkat sem találtuk.

adventi körkép
Az ajándéktárgyakat máshol kell keresni
Nagy Jácint

De vannak helyettük mások, és még egy sítalpas jávorszarvast is találtunk, aki éppen egy fiatal társasággal múlatta az időt.

adventi körkép
Nincs jobb, mint egy síelő rénszarvassal iszogatni
Nagy Jácint

A Fő téri adventi programok ezen a hétvégén folytatódnak.


11.30. péntek


18:00 Szombathelyi Akusztik: Tóth Dani
19:00 Fényfestés a Fő téren

12.01. szombat


10:00-18:00 Pónizás a Savaria téren
16:00-20:00 Kádár Ferkó Fotószínháza a Császárkőnél
16:40 Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának karácsonyi műsora
17:00 Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása ökumenikus szertartás keretében Az első gyertyát meggyújtja: Dr. Puskás Tivadar polgármester
19:00 HoneyBeast koncert

12.02. vasárnap


10:00-13:00 Kádár Ferkó Fotószínháza a Császárkőnél
10:00-18:00 Pónizás a Savaria téren
17:00 Fényfestés a Fő téren

További részletes program A 2018-as szombathelyi advent részletes programja 2018. December 03. 16:04 .

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra