Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Aki ennél a kuckónál vásárol az adventi vásárban, az nehézsorsú embereken is segít

Ráadásul egyedi, kézzel készített ajándéktárgyakhoz juthat. Sőt,még festményre is licitálhat.

Pénteken, pont egy hónappal karácsony előtt nyílt meg Szombathely adventi vására Karácsonyi lázban ég Szombathely Fő tere 2018. November 24. 09:25 , ami egyre nagyobb lesz, és lassan betölti a Fő tér nagy részét. Ha a Fő tér keleti vége, vagyis a Király utca felől érkezünk, a Császárkő mellett áll a Kézműves kuckó pavilonja.

Kézműves kuckó sajtáj
A Kézműves kuckó
Nagy Jácint

Itt apró, de szemrevaló ajándéktárgyakat, hűtőmágneseket, mesefigurákat, meglepetésajándékokat vásárolhatunk. Nincs köztük két egyforma, kézzel készítették, egyedileg festették őket. Ráadásul hajléktalanok, nehézsorsú emberek, akik a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. programjában vesznek részt.

Kézműves kuckó sajtáj
Kézzel készítet ajándéktágyak
Nagy Jácint

A pavilon előtt tartottak szerda délben egy, a hideg, szeles idő miatt rövid sajtótájékoztatót, ahol a részleteket is megtudtuk. A Kft. több mint egy éve indította el a Kézműves kuckót, a műhely a Vörösmarty utcában van, de az Uránia udvar 23. alatt állandóan nyitva van a kuckó, ahol mindig lehet ilyen ajándéktárgyakat vásárolni. A vásárokra pedig pavilont is állítanak, hogy több emberhez eljusson a kezdeményezés híre.

Kézműves kuckó sajtáj
Kézzel készítet ajándéktágyak
Nagy Jácint

Puskás Tivadar polgármester a sajtótájékoztatón kijelentette, az idei adventi vásár a Segítő város és Szent Márton szellemiségét viseli, ezért is lehet megvásárolni a vásár bögréjét 150 forintos áron a pavilonokban. Aki ilyet vesz, egyúttal a rumi gyermekotthon lakóit támogatja. Eredetileg 2000 bögrével készültek, de sokan jelezték, köztük civil szervezetek is, hogy nagyobb tételben vásárolnának belőle, többen nagyobb összegekkel is támogatták a kezdeményezést.

Kézműves kuckó sajtáj
Puskás Tivadar, Németh Klára és Ferkovics József a pavilon előtt
Nagy Jácint

A Kézműves kuckóban eladott ajándéktárgyak bevételét is visszaforgatják, így abból újabb eladandó alkotások készülnek. A programban most 39 hajléktalan vesz részt, akik azt remélik, így nem szorulnak segélyre, hanem a saját munkájukból meg tudnak élni.

Kézműves kuckó sajtáj
Aki itt vásárol, a hajléktalanok munkalehetőségét támogatja
Nagy Jácint

Németh Klára, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, céljuk, hogy piacképes, egyedi termékek készüljenek, és örülnek minden lehetőségnek. Megjegyezte, a pavilonban lehetőség van egyedi gravírozásra is.

Kézműves kuckó sajtáj
Az árverésre felajánlott festmények
Nagy Jácint

A sajtótájékoztatón részt vett Ferkovics József festőművész is. Ő két festményét ajánlotta fel jótékony célra, ezeket be is mutatták. A művész elmondta, a roma kisebbségi önkormányzaton keresztül a hátrányos helyzetű roma gyerekeket akarja segíteni, megjegyezte, ő is állami gondozott volt, így jól ismeri a problémáikat.

Ezért árverésre bocsátja a két festményt, a festményekre a Kézműves kuckóban leadott, borítékba elhelyezett ajánlatokkal lehet licitálni. Az alkotásokat a legmagasabb ajánlatot tevők vásárolhatják meg, licitálni az adventi vásár végéig, december 23-ig lehet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek

Tovább az oldalra