Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tudta, hogy Szombathelynek van egy páncéltörő hadosztályágyúja?

Eldőlt, hogy hol állítják fel az 1944-es gyártmányú löveget.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még 2014-ben, azaz közel hat éve érkezett Szombathelyre Páncéltörő ágyú érkezett Szombathelyre 2014. August 27. 08:05 az 1944-es gyártmányú, 85 milliméteres páncéltörő ágyú. A Hadtörténeti Múzeum tulajdonában lévő, hatástalanított fegyvert az Aréna utca 8. udvarában állították ki több haditechnikai eszköz társaságában.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az érkezéséről videót is készítettünk:

A többi eszközt a múlt héten elszállították, lejárt a bérleti megállapodás, a következő állomásuk Tápiószecső lesz.

Az ágyú azonban maradt, mivel a hadtörténeti Múzeum nemrég a szombathelyi önkormányzatnak ajándékozta.

Kiss Tamás

A gazdasági és jogi bizottság tegnapi ülésén Egyhangúlag megszavazta a Médiaközpont vezetőjének leváltását a szombathelyi gazdasági és jogi bizottság February 24. 16:59 téma volt az ágyú elhelyezése, a bizottság a kulturális, oktatási és civil Bizottság javaslatára úgy döntött, hogy az ágyút a Katonatörténeti Kiállítás bejáratánál helyezik el. vagyis, alig pár métert kell arrébb vinni.

Itt lesz felállítva Szombathely ágyúja
Kiss Tamás

A megújult Katonatörténeti Kiállítás áprilistól újra látogatható lesz az Aréna u. 8. épületében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés