Tudta, hogy Szombathelynek van egy páncéltörő hadosztályágyúja?

Eldőlt, hogy hol állítják fel az 1944-es gyártmányú löveget.

Még 2014-ben, azaz közel hat éve érkezett Szombathelyre Páncéltörő ágyú érkezett Szombathelyre 2014. August 27. 08:05 az 1944-es gyártmányú, 85 milliméteres páncéltörő ágyú. A Hadtörténeti Múzeum tulajdonában lévő, hatástalanított fegyvert az Aréna utca 8. udvarában állították ki több haditechnikai eszköz társaságában.

Az érkezéséről videót is készítettünk:

A többi eszközt a múlt héten elszállították, lejárt a bérleti megállapodás, a következő állomásuk Tápiószecső lesz.

Az ágyú azonban maradt, mivel a hadtörténeti Múzeum nemrég a szombathelyi önkormányzatnak ajándékozta.

Kiss Tamás

A gazdasági és jogi bizottság tegnapi ülésén Egyhangúlag megszavazta a Médiaközpont vezetőjének leváltását a szombathelyi gazdasági és jogi bizottság 2020. February 24. 16:59 téma volt az ágyú elhelyezése, a bizottság a kulturális, oktatási és civil Bizottság javaslatára úgy döntött, hogy az ágyút a Katonatörténeti Kiállítás bejáratánál helyezik el. vagyis, alig pár métert kell arrébb vinni.

Itt lesz felállítva Szombathely ágyúja
Kiss Tamás

A megújult Katonatörténeti Kiállítás áprilistól újra látogatható lesz az Aréna u. 8. épületében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely