Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Fidesz megvédi az akácot, a földet és a pálinkát

Két napja tartanak a kormánypárt újabb védelmi hadműveletét bejelentő sajtótájékoztatók, most Szombathelyre is megérkezett a toborzás.

Online gyűjti az aláírást a Fidesz a legújabb védelmi akciója támogatására. Mert, ugye, ismét alantas támadások érik a magyarokat, pontosabban a magyar földet, a magyar pálinkát és a magyar akácot. És mindez jó alkalmat teremt arra, hogy továbbra is hadba szólítsanak mindenkit.

Zajlik a toborzás

Csütörtökön a fővárosban volt az első, pénteken Gyulán a második hadba szólító sajtótájékoztató, szombaton már Szombathelyre is elért a mozgósítás. A párt országgyűlési képviselői állnak ki a sajtó elé, hogy mindezt bejelentsék, és a közlendő színesítsék olyan kijelentésekkel, hogy a magyar föld nem eladó, védelmében a legerősebb földtörvényt fogadták el. (A szombathelyi szocialisták egy lehetséges következményről beszéltek nemrég Az új földtörvény megöli a kiskerteket 2014. May 10. 11:07 .

V. Németh Zsolt itt sajtokat válogat Hende Csabával és Puskás Tivadarral
Bonyhádi Zoltán

Hogy a pálinka nemzeti, kulturális érték, hungarikum, és miközben más országoknak sokféle párlat kedvezményes főzését engedi az EU, velünk keménykednek. (Megjegyzés: a pálinkafőzést az Unió sem akarja betiltani, csupán az adókedvezményt kritizálják.)

Az akácnak pedig komoly nemzetgazdasági értéke van, mintegy 80-90 ezer ember él az akác termesztéséből, tűzifát vagy építőanyagot állítanak elő belőle, illetve méhészkednek. Ezért is indokolt – szerintük – az akác hungarikummá nyilvánítása. Egyébként a hazai fák 263-a ma már akác, legalábbis a kormánypárt így tudja.

Nem tudtuk aláírni

Egyébként Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön kijelentette, csak balliberális vélemény, hogy az akác Észak-Amerikából származik, holott ezt tudományos tények igazolják. Ráadásul ma is hatályos magyar törvények említik név szerint az akácot, mint invazív fajt - írta a 444.hu .

(Invazív: az idegenből érkező növény- és állatfajok kisebb része gyakorlatilag inváziót folytat, gyors szaporodásával kiszorítja az őshonos fajokat. Az EU tavaly szeptemberben üzent hadat az invazív fajoknak, mivel ezek éves szinten több milliárd eurós kárt okoznak - írta az origo.hu .)

Szóval, Szombathelyen V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és vidékfejlesztési államtitkár tette meg a bejelentést, az online aláírásgyűjtés eredményét elküldik majd Brüsszelnek, hogy ott tisztában legyenek vele, a kormány harca mögött komoly ütőerő, sok-sok online aláírás van.

Az aláírást a vedjukmeg.fidesz.hu oldalon lehet megtenni, a cikk írásakor nekünk nem sikerült elérni az oldalt. Ha valakinek sikerül, szóljon.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Az új földtörvény megöli a kiskerteket

Elveszítik a kiskertjeiket a szombathelyiek, mert nem újíthatja meg a bérleti szerződéseket az önkormányzat. A problémáról sajtótájékoztatót tartott dr. Ipkovich György és dr. Nemény András.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra