Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vajon tényleg olcsóbb a leárazott? Akció, vagy mégsem?

Egy olvasónk fotóit követve végignéztük a téli akciókat, hogy megtudjuk, mi az, amire figyelni kell.

Bárkinek, aki igyekszik tudatosan vásárolni, az egyik legjobb alkalom a pénztárca megkímélésre a téli kiárusítások ideje. Ezek eleinte február végén, március elején voltak, mikor a boltok megszabadultak a téli holmiktól, amiket a trendek változásai miatt a következő szezonban amúgy sem tudtak volna eladni. Így mondhatni mindenki nyert: az üzletek kiürítették a polcokat az új kollekciók számára, a vevők meg olcsóbban vásárolhatnak.

Egyre korábban

Napjainkban sok üzletben már akkor megkezdik a téli leárazásokat, mikor a karácsonyi dekoráció még le sem került a falakról. Persze tél véginek nevezni valamit december végén vagy január elején elég problémás, de hát ilyen a kereskedelem: minden egyre korábbra és korábbra tolódik (mint a divatbemutatóknál, ahol az őszi-téli kollekciókat tavasszal mutatják be).

Év eleji leárazások Szombathelyen
Szinte minden üzletben tartanak ilyenkor akciókat - további képekért katt!
Mobilfotó

Az akciók mostanra Szombathely városát is elérték, éppen hogy csak fejbe nem vágnak a nagy, színes figyelemfelkeltő táblák, amik a plafonról és a falakról lógnak, az ablakba vannak ragasztva, vagy éppen az ajtó elé vannak kitéve. Ugyan az üzletekből sajnos nincs túl nagy választék, de ha valaki okosan vásárol, akár a ruhák árának felét is megtakaríthatja.

Legyünk óvatosak!

De azért jobb, ha résen vagyunk: mindig nézzük meg az eredeti árat is, mert már sajnos több helyen is előfordult, hogy a leárazás előtt feláraztak, s így valójában az akciós ár magasabb volt, mint az eredeti.

Év eleji leárazások Szombathelyen
Most akkor mennyi is az annyi?
Mobilfotó

A százalékok ellenőrzése még azért is praktikus, mert sok helyütt nem írják ki, hogy pontosan mennyivel is csökkentették az árakat: lehet, hogy csak száz forintról van szó, és végül alig fizetnénk kevesebbet, mintha teljes áron vásárolnánk. Néhány helyen a leárazás elérheti akár a 70%-ot is (és az sem mindig annyi: a legtöbb akciót hirdető táblán alig észrevehetően ott lapul a sarokban az „akár” szócska – tehát lehet a leárazás akár 70%-os is, de azért a legtöbb jóval kisebb mértékű).

Tervezzünk!

A fotókon jól látszik, hogy van olyan hely is, ahol az eredeti árat teljesen leragasztották az akciós árcímkével. Ha csak nem akarjuk lejből átszámolni magyar forintra a különbséget, nem fogjuk megtudni, valójában mennyire árazták le az adott terméket – már ha leárazták.

Szóval jól tesszük, ha óvatosan válogatunk, és nem engedünk a hirtelen vásárlás-impulzusoknak sem, mert a végén még egy rakás olyan holmink lesz, amit egy hónap múlva már nem is értjük, hogy miért is vettünk meg. Tervezzünk inkább! Nézzünk körül otthon a szekrényben, hogy mire lenne a legnagyobb szükség, és igyekezzünk olyan dolgokat venni, amik jól kombinálhatók a már meglévő ruháinkkal. Ha betartjuk ezt a néhány egyszerű tippet, garantáltan jól járunk a leárazásoknál!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra