Alpolgármestert tartóztattak le korrupciós gyanú miatt

Kedden őrizetbe vették, csütörtökön letartóztatták Czeglédy Gergőt, a III. kerület MSZP-s alpolgármesterét.

Letartóztatták a Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét - tudta meg a 24.hu. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lapnak úgy nyilatkozott, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsított alpolgármester egyhónapos letartóztatását, és annak az önkormányzati cégvezetőnek a letartóztatását is, akit ezen bűncselekmény bűnsegédként történő elkövetésével gyanúsítanak.

A lap emlékeztet, hogy tíz gyanúsítottja van az óbudai önkormányzatot érintő korrupciós ügynek. A gyanú szerint egy férfi – két reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként – több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek azért, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon reklámberendezések fennmaradása, további reklámcélú használatuk, illetve hasznosításukhoz szükséges engedélyek megadása érdekében.

Az ügyészség szerint a pénz átadása érdekében színlelt szerződések is születtek, a bennük szereplő szolgáltatást azonban nem teljesítették. Az önkormányzat viszont azt állítja, hogy "az önkormányzat ügykörébe tartozó szerződések mindegyike jogszabálynak megfelelő és valós teljesítésen alapul, és ez kizárja a fiktivitást. Erre vonatkozó bizonyítékaink rendelkezésre állnak, és – ahogy korábban is – nyilvánosságra fogjuk hozni."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet