Jövőre új időpontban, rövidebben, de lesz AlteRába Fesztivál

Igaz, egyelőre még bontják a fesztivál helyszínét.

"Négy év után végre elindult a folyamat, mellyel Körmend egyik ikonikus helyszíne megújul. Rengeteg szép emlék, ami a régi épülethez köt minket, számos koncert, fesztivál, szülinap, legénybúcsú, osztálytalálkozó, tábor helyszíne volt. De egyben egy kezdet is, ami egy újat hoz, ez jelképezi majd a fesztivált is" - írják az AlteRába Fesztivál Facebook-oldalán .

Szabadidő Centrum Körmend
Forrás: Facebook / AlteRába Fesztivál

A fotókon látszik, hogy elbontják a Rába-parti Szabadidő Centrumot, az AlteRába Fesztivál helyszínén álló épületet. A munka nemrég kezdődött, és mint a posztban írják, július végén ér véget.

Nem sima felújításról van szó,

egy úgynevezett Ökocentrumot építenek az épület helyére,

kiállító- és rendezvényteremmel, büfével, öltözőkkel, mellékhelyiségekkel, szükséges infrastruktúrával. A területnek alapvetően turisztikai és szabadidős célja van, vonzóbbá akarják tenni a gyalogos és kerékpáros turisták számára.

Szabadidő Centrum Körmend
Forrás: Facebook / AlteRába Fesztivál

A felújítás 400 millió forintba kerül, és folytatása a Rába-part felújításának, amit 240 milliós uniós támogatásból finanszíroznak.

Mindez azzal jár, hogy változik a 2023-as AlteRába Fesztivál időpontja . Ezzel a mondattal azt is elárultuk, hogy jövőre ismét lesz AlteRába.

Szabadidő Centrum Körmend
Forrás: Facebook / AlteRába Fesztivál

Az idén ugyanis elmaradt, ezt a szervezők tavaly decemberben jelentették be Már biztos: jövőre nem lesz AlteRába 2021. December 02. 12:56 . A 2021-es fesztiválon a járvány miatt a tervezettnél kevesebben vettek részt, így veszteséggel zártak - indokolták a döntést.

Hegedűs László főszervező lapunknak most azt mondta, elkezdték a jövő évi AlteRába szervezését, részleteket még nem tud mondani, azonban több változásra is fel kell készülni .

Szabadidő Centrum Körmend
Forrás: Facebook / AlteRába Fesztivál

Az egyik, hogy 2023-ban csupán háromnapos lesz a fesztivál, a korábbi ötnapos rendezvényt most nem tudják vállalni.

A másik az időpont,

jövőre augusztus 17-20. között lesz az AlteRába

a megszokott júliusi időpont helyett.

Ennek oka, hogy a helyszín felújításával július végéig végeznek, annál előbb nem rendezhetik meg a koncertet. Hegedüs szerint így is nehéz volt megtalálni az időpontot, hiszen figyelembe kellett venni a környező programokat. Például a Savaria Karnevált, a Bükfürdői Gasztrofesztivált, a VOLT-ot, és még lehetne sorolni, mennyi mindent.

Ennek ellenére a 2023-as AlteRábát a Körmendi Napokkal egy időben tartják. Hegedűs László azonban azt mondja, ez nem jelent problémát, hiszen a két rendezvénysorozat kiegészítheti egymást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra