Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Április 11-től új menetrend lesz - Nagy változások a Szombathely-Pécs vonalon

Az alacsonypadlós szerelvények 4 óra alatt teszik meg a két város közötti távolságot.

A szokásos évi első menetrendmódosítással április 11-től újításokat vezet be a MÁV-START annak érdekében, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést - közölte a MÁV Zrt. a honlapján pénteken.

Áprilistól 11-től a Dunántúlon, Győr és Veszprém között sűrűbben közlekednek a vonatok: hétköznap a délelőtti időszak kivételével kétóránként, hétvégéken pedig egész nap kétóránként - ismertették.

Vasárnaptól Budapest és Kaposvár között naponta három pár közvetlen InterCity közlekedik, amelyek csaknem 10 százalékkal olcsóbban vehetők igénybe - tették hozzá. Az InterCity-járatok IC kocsijaiban egységesen 300 forintos helyjegyet kell váltani, a vonatok gyorsvonati részében pedig felármentesen lehet utazni.

Egy Desiro-szerelvény - Ilyen közlekedik majd Szombathely és Pécs között
Mavcsoport.hu

A számos egyéb változás mellett április 17-től hétvégén és ünnepnapokon új, gyorsított vonatok közlekednek a Nyugati pályaudvar és Szob között - jelezte a társaság.

A MÁV tájékoztatása szerint a Volánbusz az autóbusz-járatok menetrendjét a most változó vasúti közlekedési rendhez igazítja, hogy az átszállás zökkenőmentes legyen.

Milyen vonalakat érint?

A fejlesztések a Budapest-Vác-Szob, a Dunántúlon elsősorban a Győr-Kaposvár-Pécs, a Szombathely-Pécs, a Győr-Veszprém, a Székesfehérvár-Baja, a Budapest-Kaposvár; a keleti országrészben a Budapest-Békéscsaba-Lőkösháza, Miskolc-Hidasnémeti, Debrecen-Püspökladány és az Eger-Szilvásvárad viszonylatokon hoznak jelentősebb változásokat - írja az MTI.

Ami a Szombathely-Pécs vonalat illeti

A Szombathely–Zalaszentiván–Nagykanizsa–Pécs viszonylaton a menetrendi módosítás után kétóránként közlekednek az új Pannónia InterRégió vonatok, így a járatsűrűség a korábbi kétszerese lesz.

A modern, légkondicionált és alacsonypadlós Desiro motorvonatokkal Szombathelyről Pécs 4 óra 5 perc alatt lesz elérhető, így csaknem 25 perccel csökken a menetidő - írja a MÁV.

Az utasok Nagykanizsán átszállhatnak a Siófok felé közlekedő Tópart IC vonatokra. Zalaegerszeg, valamint Ajka―Veszprém―Budapest felé, Zalaszentivánban a Göcsej IC vonatokkal, Szombathelyen pedig Sopron, Kőszeg, Szentgotthárd, Sárvár felé lehet tovább utazni.

Barcs és Pécs között a menetidő átlagosan 10 perccel, 60 percre csökken. Ezen a szakaszon a kétóránkénti InterRégió vonatokon felül sűrítő személyvonatok is közlekednek, melyek alkalmazkodnak a Pécsre tanulni és dolgozni járók utazási igényeihez - közölte a cég.

További részletek a MÁV Zrt. honlapján .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra