Aranyosi Péter: „Az embereknek egyre egyszerűbben, rövidebben, brutálisabban kell fogalmazni!”

Aranyosi Péter: „Az embereknek egyre egyszerűbben, rövidebben, brutálisabban kell fogalmazni!”

/

letöltés 0.00MB
Azt is gondolja, hogy ez a hatalmi elit nem viszi előbbre az országot. A Nyugat.hu podcastjának vendége Aranyosi Péter humorista volt, akit Roznár Gyöngyi főszerkesztő kérdezett.

Ismerte Hofit, dogozott a Rádiókabaréban, gyártott gegeket Fábrynak. Most a Dumaszínház tagja. Mi a szombathelyi fellépése kapcsán kerestük, amely július 28-án este lesz a Szombathelyen, a Szimfónia udvarban, Vida Péterrel adják elő Miskolci Gyökerek című műsorukat.

Ehhez képest az utóbbi idők egyik legizgalmasabb interjúalanyára leltünk Aranyosiban.

 • Beszéltünk arról, hogy a humor a most terméke. Ami ma történik, azt kell elmondani, mert holnapután ez a téma már senkit sem érdekel, nem emlékeznek rá az emberek. A "Józsi bácsi esete a hátizsákkal" már nem elég, hozzá kell tenni a Brüsszelt is, hogy beugorjon. Ezért is volt zseniális Hofi, akinek a poénjai ma is ülnek.
 • Az embereknek az elmúlt 16 évben egyre egyszerűbben, rövidebben, brutálisabban kell fogalmazni, hogy hatása legyen.
 • A humor forrása a közös élmény. Régen volt egy TV adó, pár rádió, és hasonló élet. Ez adta a közös élményeket. Mostanában annyi információ zúdul rá az emberekre, hogy kevés a közös élmény, de alapvető biológiai működései meg mindenkinek vannak...
 • Kormánypárti humor nincs. Az emberek a Királyon akarnak nevetni, akin nincs ruha, nem az ajtónállón, akinek nagy az orra.
 • A vicc terjesztését átvette a közösségi média - akár mémek formájában.
 • Egyébként meg úgy véli, a vírus olyan jól jött a magyar politikai elitnek - teljesen mindegy, hogy melyik oldalon vannak -, hogy ősszel folytatás következik...
 • A többit meg itt lehet meghallgatni, érdemes!
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Podcast