Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Horváth Attila: "Ez a város meg fog dögleni"

A baloldali szombathelyi képviselőt az Aranypatak lezárt hídja késztette erre a kijelentésre, miközben az egész értelmetlenségéről beszélt.
Alig pár órával a városvezetés délelőtti sajtótájékoztatója Kimondták végre: veszélyes és használhatatlan az Arany-patak hídja, ezért lezárják 2018. August 31. 13:35 után Horváth Attila képviselő (MSZP-DK-Éljen Szombathely) hívta az újságírókat az Aranypatak hídjához. A városvezetés azt jelentette be, hogy szeptember 6-ától lezárják a hidat, mert egy vizsgálat balesetveszélyesnek találta azt.

Horváth pedig azt jelentette be, hogy ez az egész őrültség, és ebbe beledöglik a város.

Aranypatak híd
Kovács Dávid

A képviselő felidézte, hogy a híd gyakorlatilag 15-20 éve ilyen állapotban van, most hirtelen döntöttek - de nem a sorsáról, csak a lezárásáról. Pedig ha valami balesetveszélyes, akkor nem kellene várni a javítással, ez nem felelős városvezetői magatartás. Ha pedig nem életveszélyes, akkor nem kell lezárni.

Horváth szerint, ha hetek óta ilyen a híd, akkor ez hirtelen lezárás a

létező legnagyobb ostobaság

, ugyanis az egyetlen megmaradt útvonalon, a Dolgozók útján és a Rohonci úton most éppen több helyen is útfelújítás van, félpályás útlezárással, torlódásokkal. Ráadásul a környéken több építkezés is kezdődik, ami tovább nehezíti a helyzetet.

Félpályás útlezárás a Rohoncin
Kovács Dávid

Létezett egy terv - új hidat akartak építeni

Elmondta, hogy a korábbi városvezetésnek volt egy, a jelenlegi vezetés által is támogatott terve. Eszerint ezt a hidat lezárnák az autók elől, csak a gyalogosoknak és bicikliseknek engedélyeznék az áthaladást. Innen 300 méterre pedig építenének egy új, aszfaltozott, kétsávos hidat, amit a Pásztor-csárda mellett tervezet körforgalomból lehetne elérni, és az átmenő forgalmat a Kárpáti Kelemen utcára terelnék.

Kovács Dávid

Az utca lakói azonban tiltakoztak, és lobbierejükkel megakadályozták a terv végrehajtását.

Hát, most megkapják így az átmenő forgalmat

- mondta a képviselő.

Aki azt is üzente a városvezetésnek, hogy vonják vissza a híd lezárásáról szóló döntést, legalább addig, amíg a most zajló útfelújítások befejeződnek.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra