Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptemberre készen kellene lennie, de még el sem kezdték a szombathelyi Aréna óvoda felújítását

A szülőknek nem tetszik az átmeneti hely, és kérik vissza a megszokott óvodát.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A polgármester úr ünnepélyesen bejelentette tavaly,hogy felújítja az Aréna utcai óvodát, és idén szeptemberben már itt kezdhetnek az ovisok. Amiből nem lett semmi.Azóta is bezárva.

Sokunknak kiesik az a körzet, mikor lesz már kész?

Nem teszik a gyerekeknek az új hely, és nekünk sem.

Egyre több szülő kérdezi lapunktól, hogy mit tudunk az Aréna utcai óvoda felújításáról. Hiszen tavaly jelentették be, hogy felújítják és kibővítik a város egyik legnépszerűbb és legjobb helyen fekvő óvodáját, de erről már 2016-ban is szó volt Bővítenék a szombathelyi Aréna Óvodát 2016. February 22. 18:11 .

Az Aréna utcai óvoda 2018 augusztus
Szilágyi József / telefonos fotó
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Tavaly augusztusban bezárták az óvodát Bezárt a szombathelyi Aréna óvoda 2017. August 30. 12:48 , a gyerekeket a Petőfi utcai volt püspöki iskolába helyezték át. Habár az épületet megpróbálták kisgyerekbaráttá tenni, de erre nem igazán alkalmas, úgy tudjuk, több szülő át is vitte a gyereket másik óvodába.

Az Aréna utcai óvoda 2018 augusztus
Szilágyi József / telefonos fotó

Az idén áprilisban írtunk róla Tavaly augusztus óta áll a szombathelyi Aréna Óvoda felújítása 2018. April 17. 09:41 , hogy volt zárva akkor már nyolc hónapja az Aréna utcai épület, semmi sem történt, amit felújításnak, bővítésnek lehetne nevezni. Némi utánjárással kiderítettük, hogy a kivitelezésre kiírt első közbeszerzési pályázatot sikertelennek minősítették, nem csak azért, mert egyetlen jelentkező volt rá. Azért is, mert az önkormányzat által meghatározott munkát 410 millióért vállalta volna a pályázó, pedig ennek az összegnek csak a fele volt meg, ennyit nyertek az uniós pályázaton.

Az Aréna utcai óvoda 2018 augusztus
Szilágyi József / telefonos fotó

Közben kiírtak egy új közbeszerzési pályázatot, annak eredményét nem ismerjük. Megpróbáltunk információkat szerezni az önkormányzattól, de levelünkre nem válaszoltak. De más, megbízható forrásból úgy tudjuk, most éppen

új terveket készítenek, hogy beleférjenek a költségvetésbe.

Ami azt is jelenti, hogy a nyári szünet után a 2018/2019-es tanévet is a Petőfi utcában kezdeni az óvoda.

A gyerekek addig maradnak a Petőfi utcai, nem óvodának épült épületben.

(A fotók augusztus 8-án készültek, annyi látszik, hogy a sövényt lenyírták közben.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés