Valószínű, hogy még a 2019-2020-as szezonban is zárva lesz a szombathelyi Aréna óvoda

Lesz olyan évfolyam, akik ide iratkoztak be, de egy percet sem töltenek az épületben.

Az újabb közbeszerzési pályázat is sikertelen lett, most új terveket készítenek az Aréna utcai óvoda felújítására - tudtuk meg megbízható forrásból. Ami azt is jelentheti, hogy a tavaly bezárt óvodát még 2019-ben sem tudják kinyitni.

Az Aréna utcai óvoda 2018 augusztus
Szilágyi József / telefonos fotó

Az új terveket ugyanis egyeztetni kell a minisztériummal, úgy tudjuk, ez kezdődik el hamarosan. Aztán újabb közbeszerzési pályázatot kell kiírni, aminek minimum három hónap az átfutási ideje. De semmi garancia nincs a sikerre, hiszen az eddigi eljárások is elbuktak. Ha pedig sikeres lesz a pályázat, akkor azt a nyeretlen pályázók meg is támadhatják, ami újabb hónapokat jelent.

Az Aréna utcai óvoda 2018 augusztus
Szilágyi József / telefonos fotó

Ha tavasszal nem tudják elkezdni a munkát, akkor jövőre sem nyithat ki az óvoda, és újabb évet csúszik a felújítás. Ami azt is jelenti, hogy lesz egy olyan évfolyam, akiket ide írattak be a szülők, de a három év alatt egyszer sem teszik be a lábukat az Aréna utcai épületbe.

Az Aréna utcai óvoda 2018 augusztus
Szilágyi József / telefonos fotó

Az óvodát, még tavaly augusztusban zárták be Bezárt a szombathelyi Aréna óvoda 2017. August 30. 12:48 , ugyanis a jelentkezésekhez képest már kicsi volt, az energetikai rendszere is elavult, és egy uniós pályázaton mintegy 240 millió forintot nyertek a felújításra, a gyerekeket a Petőfi utcai volt püspöki iskolába helyezték át. Habár az épületet megpróbálták kisgyerekbaráttá tenni, de erre nem igazán alkalmas, úgy tudjuk, több szülő át is vitte a gyereket másik óvodába.

Az Aréna utcai óvoda 2018 augusztus
Szilágyi József / telefonos fotó

Áprilisban írtuk, hogy neki sem álltak a felújításnak, kiderült, hogy eredménytelen volt a közbeszerzési pályázat. A tervekben szereplő munkákat ugyanis több mint 400 millióért vállalta volna a legolcsóbb ajánlatot tevő pályázó is. Augusztus elején újabb cikkben Szeptemberre készen kellene lennie, de még el sem kezdték a szombathelyi Aréna óvoda felújítását 2018. August 09. 07:18 foglalkoztunk az óvodával, akkor megtudtuk, hogy újabb közbeszerzési pályázatot írtak ki.

Az Aréna utcai óvoda 2018 augusztus
Szilágyi József / telefonos fotó

Azóta viszont ez az pályázat is eredménytelen lett, és most van az újratervezés. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hiszen az Aréna óvoda a város egyik legnépszerűbb, legjobban felszerelt óvodája. Nemrég az Ovifoci pályázaton nyert összegből egy óvodásoknak való műfüves focipályát is építettek itt, ami gyakorlatilag az elkészülte óta kihasználatlanul áll.

Nem beszélve az óvodásokról és a szülőkről, akik ide akarták járatni gyermeküket, de most évekig meg kell elégedniük a volt püspöki iskola zsúfolt épületével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet