Átadták a forgalomnak a Szent Márton teret

Új lámpás kereszteződések, eltüntetett kerékpárút, mutatjuk mi változott.

Háromszázötven millió forintból újították meg a Szent Márton teret Szombathelyen. Az első séta után pedig azt kell, hogy mondjuk, igen csak pofás lett a tér.

Szent Márton tér
Végre nem konténeres, hanem földbe ültetett növények
Mészáros Zsolt

A kút körüli növényeket ugyan kivágták, ám telepítettek helyettük másikakat. Igaz, ez még jó pár év, amire benövi, elfoglalja igazán a területet, de a szándék mindenképpen látszik, hogy egy egységesképet mutató, szimmetrikus, jól közlekedhető teret akartak készíteni a tervezők.

Több változás is van a közlekedési rendben:

 • Megszűnt a templom előtti út. Ez nem csak az autósokat, de a kerékpárosokat is érinti. Most le kell szállni és áttolni a téren a bicajt.
 • Szent Márton tér
  A mostani szabályváltozás szerint ez a kerékpáros bizony szabálytalanul közlekedik
  Mészáros Zsolt

 • Kinyitották a Szent Márton utcára a templom előtti első lakótömb utcáját. Innen mindkét irányba ki lehet kanyarodni. Ide azonban csak a városból kifelé menet, kisívben lehet csak bekanyarodni. Ha valaki a városból befelé jövet akar erre haladni, annak kerülni kell.
 • A tér megépülésével megszűnt a buszparkoló. A buszok most a tér mellett állhatnak meg, maximum 15 percre, amíg a turisták ki-, vagy beszállnak. Aztán el kell innen hajtania.
 • Szent Márton tér
  Egy új lámpás kereszteződést kapott a Szent Márton utca
  Mészáros Zsolt

 • A Szent Márton utcában egy lámpás kereszteződéssel több lett. A templom melletti gyalogátkelőhöz visszakerült a forgalomirányító, pluszban még egy sor lámpát helyeztek el a frissen megnyitott úthoz is.
 • A teret vasárnap 11 órakor, várhatóan szalagátvágással, avatják fel.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos