Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Attól tartanak a szombathelyi Szent László király utca lakói, hogy egyszer csak eltűnik az utca

Már most meg van süllyedve a burkolat. Hamarosan pedig egy építkezés is elkezdődik.

Olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy extrém módon megsüllyedt a szombathelyi Szent László király utca burkolata. Informátorunk azt mesélte, hogy a burkolat már nem most kezdett süllyedni. Még amikor a volt Remix területén az Epcos működött és gyakori volt a kamion forgalom, akkor kezdett tönkre menni az út. A gyár azóta kiköltözött, jelenleg pedig ugyan a városé az ingatlan, de az épületek csak mennek tönkre.

Pocsolyák mutatják a megsüllyedt részeket
Mészáros Zsolt

Pedig a területtel kapcsolatban sok és egyben grandiózus terve is volt a szombathelyi városvezetésnek. Még 2014-ben konkrét rajzok is voltak Megmutatjuk, milyen lesz Szombathely új, egyetemi városrésze 2014. December 19. 15:48 arra vonatkozóan, hogy hogyan fogja lépésről, lépésre elfoglalni az egykori gyár területét az egyetem gépészmérnöki képzése. A tervek azóta is csak tervek maradtak.

Aztán arról is volt szó, hogy a város a városi tévét költöztetné ide Kiköltözhet a Szombathelyi TV a legendás Géfin Gyula utcai székházából 2017. January 18. 18:29 . Erre is kevés esély van jelenleg. Úgy tudjuk a tévé vezetése nem találta alkalmasnak az épületek egyikét sem arra, hogy a szerkesztőség és a stúdiók ide költözzenek. Nemrég egyébként újabb technikai fejlesztéseket hajtott végre az SZTV, ezek mind a Géfin Gyula utcai bérelt helyiségekre lettek szabva, így valószínű a tévé továbbra is hosszú távra tervez az épületben.

Pocsolyák mutatják a megsüllyedt részeket
Mészáros Zsolt

A volt Remix épületei tehát továbbra is elhagyatottan állnak. Hogy mit kezd vele a város, vagy van e egyáltalán terve a hasznosításra azt a körzet önkormányzati, egyébként a Fidesz frakciójában ülő, Kecskés Lászlótól kérdeztük meg. Ő azt a választ adta, hogy érdeklődik az illetékeseknél. Egyelőre nem kaptunk tőle újabb információkat.

Mint ahogy azt is tőle kérdeztük meg, hogy tud e arról, hogy meg van süllyedve a Szent László király utca. Az utca állagát pedig tovább ronthatja a hamarosan induló építkezés. A képviselő levelünket továbbította a Városüzemeltetési osztálynak, válasz azonban erre sem érkezett.

A Remix területén hamarosan társasház épül. A telek Kálvária utca felöli részén vett meg egy területet egy cég, itt fognak lakásokat építeni. Olvasónk pedig azon aggódik, hogy a kezdődő építkezés még tovább ront majd az út burkolatán.

Nem ez a legpatentebb utca a városban
Mészáros Zsolt

A Szent László király utcán jelenleg nincs súlykorlátozás. Az utcában azonban két iskola is van. A lakásokat építő cég képviselője a nyugat.hu-nak annyit mondott, hogy természetesen minden szabályt be fognak tartani a munka ideje alatt. Ha pedig valamilyen kár az ő hibájukból keletkezik, annak minden költségét állni fogják.

Arra pedig továbbra is várjuk a választ, hogy a város tervezi e ennek az utcának a rendbetételét.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra