Közel felére csökken az Ausztriában dolgozó magyarok családi pótlékja

De még így is majdnem duplája a magyarnak.

Jövőre 44 százalékkal kevesebb családi pótlékot kapnak az Ausztriában dolgozó magyarok – emlékeztet a HVG .

Az osztrák kormány májusban döntött arról, hogy Ausztriában dolgozó külföldieknek nyújtott családi pótlékot az adott ország árszínvonalához köti.

Ennek értelmében a bolgárok 55, a románok 51, a lengyelek 50 százalékkal kapnak kevesebb családi pótlékot, míg a magyarok 44 százalékot buknak az új rendszeren, amellyel 100 millió eurót takaríthat meg a bécsi kormány.

Az eddigi egységes 121,90 euró helyett a magyarok „csak” 68,5 eurót kapnak, ami a radikális csökkentés ellenére is jóval több - közel duplája -, mint az egygyerekes családok 12 500 forintja.

A Haute.at táblázatán az is látható, hogy nemcsak vesztesei, de nyertesei is vannak az új számításnak.

Haute.at

A svájciak például 52 százalékkal több pénzt kapnak, igaz, mindössze 81 érintett van, míg a magyarok száma 38 700, és ezzel kiérdemeljük a kétes értékű csúcstartóságot.

A csökkentett családi pótlék azon gyerekekre vonatkozik, akik nem Ausztriában élnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság