Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ausztriában is verik a nőket

Minden ötödik osztrák nő érintett fizikai vagy szexuális erőszakban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ausztria a világ egyik legjobban szervezett országa, ráadásul a határ néhány kilométerre van tőlünk, így a két ország működése közötti különbség még inkább szembetűnő.

De ez közel sem jelenti azt, hogy odaát nem lennének problémák, olykor a mienkéhez nagyon hasonlók.

Az ORF.at például most arról ír, hogy Ausztriában minden ötödik nőt érinti a fizikai vagy a szexuális erőszak valamilyen formája.

Nyugat.hu

Burgenlandban jelenleg tíz darab, a bántalmazott nőket befogadó állomás üzemel, átlagosan 55 százalékos kihasználtsággal.

Ebben benne vannak a más tartományból érkezők is.

Ausztriában ugyanis gyakorlat, hogy komoly esetekben más tartományok befogadóállomásaira menekítik el a nőket.

Az osztrák közszolgálati média közlése szerint a bajba került nők életkora nagyon változatos képet mutat: míg a tavalyi év első felében főleg a fiatal nők kerestek menedéket a bántalmazójuktól Burgenlandban, addig később főként a 60 éven felüliek.

Ahogy arra az Euronews egy tavaly novemberi írása rámutatott, megbízható és áttekinthető statisztika jelenleg gyakorlatilag nem elérhető a magyarországi helyzetről.

Egy közel egy évtizeddel ezelőtt készült uniós felmérés szerint Magyarországon rosszabb a helyzet, mint Ausztriában.

A probléma teljes feltérképezését megnehezíti a hatalmas latencia: azaz a bántalmazott nők nagy százaléka nem fordul segítségért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés