Az autizmus egy élethosszig tartó állapot, nem betegség – ismét kékbe borult a szombathelyi városháza

Április 2. az Autizmus Világnapja, a megmozduláshoz pedig idén is csatlakozott Szombathely.

2007. december 18-án jelölte ki az ENSZ április 2-át az Autizmus Világnapjának, azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrumzavarra, amely tízmilliókat érint a földön.

Autizmus séta
Autizmus séta
Pataki Gergely

A PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítványnak hála, Szombathely idén is csatlakozott a megmozduláshoz. Vasárnap késő délutánra közös sétára invitáltak kicsiket és nagyokat, érintetteket, érdeklődőket és szimpatizánsokat a Fő térre. Az egyetlen kikötés az volt, hogy mindenki viseljen valami kéket.

Autizmus séta
Autizmus séta
Pataki Gegely

18 órakor kezdődött a gyülekező a Borostyánkő áruház előtt, majd miután kiosztották a kék lampionokat, indulhatott a séta a Király utcán, a Mártírok terén és a Kőszegi utcán át a Fő térig.

Autizmus séta
Autizmus séta
Pataki Gergely

A Fő téren beszédet mondott Nemény András polgármester és Pohánka Edit, a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány elnöke, majd Czirók Tamás előadása és az Aranyhíd EGYMI alkalmi kórusa következett.

Autizmus séta
Autizmus séta
Pataki Gergely

19:30-kor pedig ismét kékbe borult a Városháza.

Autizmus séta
Autizmus séta
Pataki Gergely

„Az autizmus egy élethosszig tartó állapot, nem betegség”

– vallja a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány, mely 2015-ös megalakulása óta elkötelezett támogatója a Vas megyei autizmussal élő gyermekeknek és családjaiknak.

Az elhivatottság abból ered, hogy alapítványuk valamennyi tagja autizmussal érintett szülő, illetve autizmus spektrumzavarra specializálódott gyógypedagógus, asszisztens. Folyamatosan keresik a helyi és országos szintű lehetőségeket a Vas megyei autizmussal élők helyzetének jobbítására.

Rövid-, közép és hosszú távú céljaik, programjaik szakmailag teljes mértékben megalapozottak, ugyanis több gyógypedagógus is aktívan közreműködik az alapítvány életében.

Az alapítvány közel 40 Vas megyei autizmussal érintett családdal áll közvetlen kapcsolatban, valamint állandó kapcsolatot tartanak fenn Vas megye valamennyi autizmus-specifikus oktatást és nevelést biztosító intézményével.

A képekre kattintva megnézheti a galériánkat.

Autizmus séta
Autizmus séta
Pataki Gergely
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely