Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt vannak az autótolvajok kedvenc márkái

Egyre kevesebb autót lopnak el, de azért vannak veszélyeztetettebb márkák.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"A rendőri szervek lopás miatt 2020. év első hat hónapjában összesen 374 gépjármű, ezen belül 191 személygépkocsi körözését rendelték el" – közölte a Vezess.hu adatigénylésére az ORFK. Mindkét adat negatív rekord, ennyire alacsony lopásszámra féléves időtávban nem volt példa az elmúlt évtizedekben.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A gépjárművek lopásszáma az eltulajdonított kis-, és nagymotorokat, teherautókat, buszokat és traktorokat is tartalmazza a személyautókon felül.

Az elmúlt három évben az első féléves körözések száma.

Forrás: vezess.hu

Látványos a csökkenés, pedig a 2018-as adatok is már jóval a korábbi évtized számai alatt jártak. Tulajdonképpen 2013-2014 óta húz teljesen egyértelműen lefelé a grafikon, de a lap által megkérdezett rendőrségi vezető szerint valamennyire benne lehet a 9 hétig tartó kijárás korlátozás hatása is az idei statisztikában.

A Vezess.hu kikérte a rendőrségtől az ellopott gépjárművek toplistáját, amelyet idén eddig a Ford vezet. Tavalyhoz képest minden pozícióban változott a dobogó, akkor még VW, Ford, Opel volt a sorrend.

Arányokat nézve idén az Opelek lopásának csökkenése, és a Suzukik eltulajdonításának a növekedése a legfontosabb változás az élmezőnyben. Mögöttük a Peugeot került sokkal előrébb (tavaly még csak a 12. volt), valamint a Fiat (tavaly 13.), a Toyota viszont kiesett a top 10-ből (tavaly még 7. helyen állt).

A kavarodásban biztosan benne van, hogy szerencsére alacsony számokról beszélünk, sokat változtathat egy-egy márka pozícióján már az is, ha 5-6 darabos megrendelést kapnak egy konkrét modellre a tolvajok.

Forrás: vezess.hu

A Ford első helyével kapcsolatban a lap kiemeli, hogy a márka csak a negyedik helyen áll azon a listán, amely a Magyarországon forgalomban lévő személyautókat sorolja (Opel, Suzuki, VW a dobogó), vagyis különösen veszélyeztetettnek minősülnek 2020-ban a tolvajok által preferált modelljei.

Hogy pontosan milyen Fordokra vadásznak a bűnözők, azt hivatalosan nem tudni, a rendőrség közlése szerint ezt nem tartják nyilván.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés