Autósok, bukhatjátok a forgalmit, ha nem figyeltek

Aki nem kér időpontot a lejárt műszaki vizsgája miatt, júliustól elbúcsúzhat a forgalmitól.

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt hiába járt le az ember személygépjárművének műszaki engedélye, a hivatalos okmányt ugyanúgy érvényesnek tekintették.

Azonban a járvány alatt lejárt okmány a jövő héten végérvényesen elveszíti érvényességét, így pórul járhat az, aki az utolsó pillanatokra halogatta, hogy felkeressen egy műszaki vizsgaállomást.

A veszélyhelyzet alatt, 2020. március 11. és 2022. május 31. között közel egymillió személyautó műszaki vizsgája járt le Magyarországon. Az autók járvány idején lejárt műszaki vizsgáját 2022. június 30-ig meg kell hosszabbítani, vagy időpontot kell kérni egy hivatalos vizsgaállomáson.

A szakminisztérium által nemrégiben bejelentett újabb könnyítéssel érdemes élniük az érintettnek, hiszen júliustól az érvényes vizsga nélkül közlekedő autók forgalmi engedélyét elveszi az igazoltató rendőr.

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) múlt szombaton figyelmeztetett arra, hogy július elsejétől a lejárt forgalmi engedélyekkel rendelkező autók főszabály szerint már nem vehetnek részt a közúti forgalomban. Azonban aki június végéig időpontot foglal járműve műszaki vizsgálatához, az a vizsga napjáig, de legfeljebb harminc napig még szabályosan használhatja autóját.

A TIM tájékoztatása szerint a tavalyelőtt márciustól idén májusig lejárt forgalmi engedélyek 85 százalékát már kicserélték.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos