Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az a kormány hazaárulózik, aminek a finanszírozását az EU és Oroszország termeli ki

Egy megtámadott civil tanulságos üzenete a Facebookon.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bátorfy Attila fiatal újságíró, korábban dolgozott a reklám- és médiaipari hírekkel foglalkozó Kreatívnak, majd külsőzött annak a VS.hu-nak, ahova eleinte még az Orbán-kormány által einstandolt Origótól is mentek át tucatjával a médiamunkások, de aztán erről a lapról is kiderült, hogy nem is kicsit állampárti háttér fújdogálja a vitorláját. Ezért ő is otthagyta.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Azóta az Átlátszó munkatársa, most pedig úgy érezte, a teljesen aljadék civilellenes törvény célkeresztjében ő is megszólal. Csinált ugyanis közös projekteket még a Transparency Internationallal, a Mérték Médiaelemző Műhelyjel, a Független Médiaközponttal, a K-Monitorral, de még az ördögi CEU -val is. Vagyis éppen olyan szervezetekkel, akiket a kormány - Németh Szilárd szavaival élve - el akar takarítani.

Bátorfy Attila
Facebook

Bátorfy most találva érezte magát, ezért hosszú Facebook-posztot írt a témában, ami itt egészében olvasható , mi most szemezünk belőle.

A civilekkel végzett közös projektekről:

Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy a velük közösen végzett munkáink külföldi érdekeket szolgáltak volna, ellenkezőleg. Azt gondolom, hogy a közösen véghezvitt és jelenleg is készülő projektjeink Magyarország és állampolgárai érdekeit szolgálják. Olyan projektekről van zömében szó, amelyeket sem a magyar állam, sem a magyar piac soha nem akart, vagy soha nem tudott volna megfinanszírozni.

Arról, hogy sokak szerint a civiltörvény és a CEU-ügy túl van reagálva, csak kampányfogás, nem kell mellre szívni:

A kormány ugyanakkor nem is bújtatottan azt állítja, hogy ezek a szervezetek hazaárulók és az idegen forrásokból táplálkozva természetesen idegen érdekeket szolgálnak. Mondja ezt az a kormány, amely finanszírozását nem Magyarország önereje termeli ki, hanem az EU és Oroszország. Mondja ezt az a kormány, amely önszántából és sértődve lépett ki a Nyílt Kormányzati Együttműködésből, az olyan utolsó nemzetközi szervezetből, amelynek még hatása lett volna arra, hogy a kormány figyelembe vegyen átláthatósági és elszámoltathatósági szempontokat.

Civilbarát tüntetés a Hősök terén áprilisban
Unger András

Arról, hogy Orbánék megállnak-e ennyinél:

Ennek a törvénynek egyetlen célja van: megbélyegezni és ellehetetleníteni azokat a szervezeteket, akik ellenvéleményt mernek megfogalmazni a kormány politikájával szemben. Aki pedig azt gondolja, hogy itt majd biztosan megáll a kormány, az téved. Eddig sem állt meg soha, és eztán sem fog.

Nem kell szeretni sem a magyar NGO-kat, sem az Átlátszót, sem a CEU-t. Soros Györgyöt is legitim gyűlölni, akár irracionálisan is...

..csak azt lenne érdemes felfogni, hogy ha ezek a szervezetek nem lettek volna eddig, és nem léteznének még most is, akkor Magyarország egy sokkal rosszabb hely lenne. Ha pedig eltűnnek, akkor rosszabb is lesz. Azoknak is, akik most még azt gondolják, hogy a kormány megint helyesen cselekszik és csak a nemzet érdekeit tartja szem előtt. Pont fordítva van.

Végül:

Az apátok fasza a hazaáruló.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés